Ljepota

Olakšat će vam život – 8 beauty trikova koje bi svaka žena trebala znati

Napisao admin

Znamo da je ponekad težak posao biti žena, ali zato smo mi tu da vam taj posao maksimalno olakšamo…


Lijepa žena (Foto: Cure.ba)

Iako bismo bile najsretnije da se probudimo savršenog tena i još savršenije frizure, te da bez make upa izgledamo besprijekorno, u ženskom svijetu to i nije baš tako. Ali sve mi to jako dobro znamo. Kako bi sve mi izgledale što bolje, prikupili smo savjete koje bi svaka žena trebala znati.

1. Ljepljiva traka protiv viška sjenila. Znamo koliko je iritantno kada vam obrazi budu puni sjenila, glittera i šljokica koje padaju prilikom nanošenja sjenila. Taj višak jednostavno uklonite s malo ljepljive trake. Jer ovaj dio lica ne bi trebalo izgledati kao disco kugla.

2. Žlicom protiv podočnjaka. Umorne i natekle oči, kao i podočnjake, spriječit ćete stavljanjem na oči jako hladnih obloga. Nemojte novce bacati na same obloge. Jednostavno u hladnjak ili zamrzivač ubacite dvije žlice i pustite ih da se što više ohlade, a zatim ih prislonite na oči. Ili dvije žlice uvijek držite u hladnjaku u stanju pripravnosti.

3. Ledena kupka za ekspresno suhe nokte. Ako ste u žurbi, a želite nalakirati nokte, osušite ih tako da ih uronite u zdjelu vode s ledom. Vjerujte nam da će biti suhi za manje od minute.

4. Piling za usne. Želite li da vaše usne uvijek budu njegovane i spremne za poljupce, pripravite sami piling za usne. Malo šećera dodajte u med i kapnite koju kap maslinovog ulja, dobro promiješajte te time istrljajte usnice.

5. Prilagodite puder boji tena. Ako ste u ovim toplim danima češće na suncu i lako primite boju, vaš će vam puder vjerojatno uskoro postati presvijetao. Jednostavno mu dodajte malo tamnijeg pudera i smikasajte savršenu nijansu.

6. Aspirin za ispucale pete. Muči li vas ispucala i gruba koža na petama, zdrobite 5 aspirina, pomiješajte ih s malo svježe iscijeđenog limunovog soka i dobivenu smjesu utrljajte u pete. I problem bi uskoro trebao nestati!

7. Zubna pasta za bijelje nokte. Uzmite pastu za izbjeljivanje zubiju i nanesite ju na nokte i ostavite da djeluje 5 minuta. Kada je isperete, vaši će nokti biti bjelji i još savršeniji za lakiranje.

8. Parfem za mirisnu kosu. Želite li se riješiti neugodnih mirisa iz kose, poput mirisa kuhanja, pečenja ili dima, pošpricajte četku za kosu omiljenim parfemom i temeljito se počešljajte.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara