Ljepota

Pomoć iz kuhinje – Ravna kosa – uz bananu, celer i votku!

Napisao admin

Vjerovali ili ne votka je ta koja uspješno zaglađuje vlasi, dok je za kokosovo ulje najbolje za blage kovrdže, a smuti od banane i papaje izravnaće kosu, ali i nahraniti je i vratiti sjaj!


Ravna kosa (Foto: Cure.ba)

Trajno peglanje kose različitim hemikalijama, kao i redovno korištenje prese veoma oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom. Isti efekat, ravne i sjajne kose možete postići i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete pronaći u kuhinji.

1. Votka: Verovali ili ne, upravo je ovo alkoholno piće odlično rešenje za ravnu kosu. Dovoljno ju je pomešati s regeneratorom i naneti na kosu. Niska pH vrednost izgladiće kutikule i “ispeglati” dlaku. Takođe, može biti dobra i za posvetljivanje kose. Ipak, korišćenje votke ne preporučuje se prviše često, jer može da isuši kosu.

2. Kokosovo ulje: Najprikladnije rešenje za blago kovrdžavu kosu, a sve što je potrebno je naneti kokosovo ulje na vlažnu kosu, raščešljati je i osušiti!

3. Celer: U blenderu pomešajte jedan celer sa malo vode. Dobijenu mešavinu stavite potom ubočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da deluje od 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom.

4. Banane i papaja: Smuti od banane i papaje izravnaće kosu, nahraniti je i sprečiti kovrdžanje. Pomešajte jednu zrelu bananu, papaju i dve kašičice meda, te nanesite na kosu. Nakon što vam se kosa potpuno osuši, isperite je.

onaportal.com

Komentari

komentara