Ljepota

Kućne metode – Prirodno izbjeljivanje zuba koje ih neće oštetiti!

Napisao admin

Ponekad nije dovoljno samo redovno pranje zuba kako bi se riješili svih mrlja. Postoje trakice za izbjeljivanje koje mogu dosta pomoći, ali one mogu da izazovu osjetljivost zuba i desni.


Bijeli zubi (Foto: Cure.ba)

U nastavku vam donosimo prirodne načine izbjeljivanja zuba koji ih neće oštetiti ni na koji način.

Jagode su snažan izbjeljivač zuba jer sadrže vitamin C i astringent. Astringent ukljanja povrđinske mrlje na zubima, a vitamin C izbjeljuje zube čišćenjem plaka.

Jabuka se prema zubima odnosi kao četkica. Kada zvaćemo jabuku uklanjaju se zaostali djelići hrane, a sa zuba nestaju i površinske mrlje. Jabuke sadrže kiselinu koja se standardno nalazi u prizvodima za izbjeljivanje.
 
Žitarice su također jako dobre. Konzumiranje žitarica vaše zube čini da budu bjelji samim podsticanjem proizvodnje pluvačke u usnoj šupljini.

Probajte i ovo!

Kućni metod za izbjeljivanje zuba

Ono što vam je potrebno je malo limuna i soda bikarbona. U maloj posudici izmješajte malo sode bikarbone sa svježe isceđenim limunovim sokom, a takva mješavina bi trebalo lagano da se pjeni.

Zatim, opetite zube četkicom. Smjesu ne treba ostavljati duže od jedne minute na zubima jer kiseline nagrizaju zubnu površinu.

source

Komentari

komentara