Ljepota

Možete dosta toga učiniti – Kako ubrzati rast noktiju?!

Napisao admin

Načini na koje možete ubrzati rast i poboljšati kvalitetu noktiju nalaze se u prehrani i izbjegavanju određenih vanjskih utjecaja.


Nokti (Foto: Cure.ba)

Ekstremne dijete, hladnoća I nedostatak proteina negativno utječu na rast i izgled noktiju. Prehranom unosite dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine D, A i E. Obavezno povećajte unos kalcija. Vitamin D potreban je za snagu i rast noktiju. Najbolji način da tijelo napunite ovim važnim vitaminom je redovito izlaganje suncu. Vitamin C potiče proizvodnju kolagena, čini kožu ljepšom i čvršćom te potiče brži rast noktiju. Ima ga u limunu, dinji, paprikama, cvjetači, naranči, jagodama, kiviju. Ako mislite da vaša prehrana ne sadrži dovoljno nutrijenata, dodajte u dnevnu rutinu proteinski shake i kvalitetne multivitamine. Potaknite cirkulaciju u rukama i prstima! Dokazano je da rad rukama i prstima poput tipkanja, sviranja, šivanja ili gimnastike potiče rast noktiju.

Lakiranje noktiju

Znamo da lakiranje negativno djeluje na zdravlje noktiju, ali teško se možemo toga odreći. Evo nekoliko korisnih savjeta za “zdravije lakiranje”: Povremeno napravite pauzu od lakiranja Nemojte koristiti odstranjivače laka s acetonom jer on uništava i isušuje nokte Kupujte 3 free lakove koje ne sadrže zloglasne toluen, formaldehid i dibutil ftalat (DBP)

Budite strpljivi, rezultati ne dolaze preko noći! nemojte gristi nokte redovito održavajte higijenu noktiju i manikirajte ih nokte režite prema njihovom prirodnom obliku svaku večer ih njegujte prirodnom kremom ili uljem

Njega ruku

Čvrsti i lijepi nokti svakako bolje izgledaju na njegovanim rukama. Svoje ruke redovito njegujte. Čuvajte se pretjerane hladnoće i vrućine, deterdženata, kiselina i kemijskih tvari. Tijekom čišćenja koristite zaštitne rukavice. Ako ruke izlažete štetnim tvarima, umočite ih u posudu s maslinovim uljem i limunom, tako će koža postati otpornija. Ako imate jako suhe ili osjetljive ruke, prije spavanja ih namažite maslinovim uljem i navucite pamučne rukavice da ulje djeluje preko noći.

cure.ba

Komentari

komentara