Ljepota

Lijepa i duga kosa – Biljke koje poboljšavaju rast kose!

Napisao admin

Želite imati lijepu, dugu kosu? Većina žena želi posjedovati lijepu i dugu kosu, no većina žena nema tu sreću. Prašina, zagađenja i sunčeva svjetlost može nanijeti nezamislivu štetu vašoj kosi.


Kosa (Foto: cure.ba)

To rezultira gubitkom kose i ograničava njen rast. Razni serumi i šamponi koje možete naći na tržištu, jamče rješenje za sve probleme vaše kose. Ali hemikalije mogu izazvati više štete nego dobra na vašoj kosi. Dakle, najjednostavnije rješenje je da koristite neke biljne tretmane. Biljni tretmni ne samo da će poboljšati rast vaše kose, već će poboljšati i kvalitetu vaše kose. Također, biljni tretman je dobar za osobe koje imaju osjetljivu kožu. Evo nekoliko biljaka koje poboljšavaju rast kose.

Ruzmarin.

To je čudnovata biljka za vašu kosu. Ruzmarin čini kosu sjajnom, bori se protiv peruti i gubitka kose. Ili možete uključiti ružmarin u hranu ili je koristiti za ispiranje kose. Kuhajte lišće ružmarina u običnoj vodi oko 10 minuta. Pričekajte da se ohladi. Bacite lišće i prelijte ohlađenu vodu cijelom dužinom vaše kose. Zatim isperite hladnom vodom.

 

Kamilica.

Ova biljka ima lijep miris i ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Kamilica se može koristiti kao sredstvo za ispiranje kose nakon pranja kose. Također pomaže i oslobađa vas od svrbeža vlasišta.

Kopriva.

Kopriva se općenito bere u divljini. Potopite svježe lišće i maslinovo ulje u teglu. Držite teglu na hladnom i tamnom mjestu oko 2-3 sedmice. Koristite ovo ulje za masažu vlasišta. To ograničava stanjivanje kose i potiče rast kose.

Čičak.

Ulje iz korijena ove biljke je vrlo korisno i obnavlja kosu. Ono poboljšava zdrav rast kose i cirkulaciju krvi u folikulama kose.

ljepota.ba

Komentari

komentara