Ljepota

Rješenje je u frižideru – Kako možete koristiti majonezu za oporavak kose

Napisao admin

Majoneza ima niz iznenađujućih prednosti. Ona se može koristiti za oporavak oštećene kose. Prečesto korištenje styling proizvoda, fena i drugih električnih pomagala za uljepšavanje kose mogu učiniti vašu kosu suhom i oštećenom.


Kosa (Foto: cure.ba)

Pretjerano izlaganje suncu, vjetru ili zagađenju također može učiniti vašu kosu neposlušnom i bez sjaja. Rješenje za sve te probleme možete pronaći u vašem frižideru. Majoneza je čudnovati lijek za sve ove probleme. Majoneza sadrži puno zdravih prirodnih ulja i bjelančevina. Osim toga, ona također sadrži ocat koji će vratiti oštećenoj kosi zdravi pH. Jedna stvar u koju biste trebali bili sigurni dok koristite majonezu za liječenje vaše kose je da koristite pravu majonezu, a ne majonezu bez masnoća i slično. Pogledajte kako možete koristiti majoneze za oporavak oštećene kose

1 . Pobrinite se da koristite pravu majonezu, a neku zamjenu za nju.

 

2 . Pripremite vašu kose tako što ćete koristiti toplu vodu, da je učinite vlažnom. Pazite da vaša kosa ne bude mokra, već vlažna.

3 . Prekrijte vašu kosu s majonezom, na isti način kao kada nanosite masku za kosu. Nanesite majonezu od korijena kose, cijelom dužinom i raščešljajte je prstima ili češljem sa širokim zubcima.

4 . Iznos majoneze zavisi od dužine i gustoće vaše kose.

5 . Ako se ne osjećate ugodno s mirisom majoneze u vašoj  kosi, možete prije primjene pomiješati jednu kašiku ekstrakta vanilije s majonezom.

6 . Uzmite prozirnu foliju, plastičnu vrećicu ili kapu za tuširanje i omotajte glavu sa njom. Pobrinite se da vaša cijela glava bude pokrivena. Ostavite majonezu na kosi 10 do 20 minuta.

7 . Kada je toplota zarobljena unutra, to pomaže u otvaranju pora. To vam omogućuje da tretman prodrije dublje u pramenove i tako ima veći efekat.

8 . Ako želite intenzivniji tretman, nakon prvih 15 minuta možete omotati glavu s vrućim peškirom. Ostavite ručnik na kosi još 30 do 40 minuta.

9 . Isperite majoneze iz vaše kose koristeći šampon, sve dok se ne uvjerite da pramenovi kose nisu previše masni.

10 . Sugeriše se da koristite razrijeđen šampon dok perete majonezu iz vaše kose. Možda ćete morati šamponirati kosu više od jednog puta kako bi se riješili majoneze.

11. Prirodni sastojci poput avokada, jaja ili maslinovog ulja mogu se dodati u smjesu od majoneze za pružanje dodatne hrane za oštećenu kosu.

12. Koristite ovaj tretman jednom mjesečno i primjetit ćete lijepu i neoštećenu kosu.

ljepota.ba

Komentari

komentara