Ljepota

Koja je najbolja – BB ili CC krema za lice?!

Napisao admin

Ako ste pogledali na police bilo koje drogerije u posljednje vrijeme, onda su velike šanse da ste bili izbombardirani s hrpom različitih brandova koji vam nude BB i CC kreme. Kao da dosad nismo imali dovoljno dilema oko odabira kozmetičkih proizvoda, sada nas je obuzela još veća neodlučnost…


Lice (foto: cure.ba)

Dobra je vijest da su te kreme zapravo u stanju zamijeniti sve ostale bazne sastavnice vašeg make-upa i pojednostaviti vašu jutarnju rutinu. Međutim, sada se postavlja pitanje, koja je razlika između njih i što treba odabrati.

BB je kratica od “beauty balm”, što bi značilo da funkcionira kao ovlaživač, primer i temeljni sloj šminke. Lakša je od standadnih primera, ali opet teža od standardnih hidratizirajućih ovlaživača u različitim nijansama, a također vas štiti od sunca. BB krema ne prekriva vaše lice u potpunosti, pa je primjerenija za mlađu kožu kojoj ne treba puno šminke da bi se uklonile sve nepravilnosti.

CC je kratica od “colour correct”, a često se misli kako je ona samo poboljšana verzija BB kreme. Ona radi sve što i BB krema, ali s dodatnim fokusom na njegu kože. CC kreme sadrže sastojke koji popravljaju neravnine na koži, smanjuju crvenilo i tamne mrlje, a osiguravaju i dugoročnu korist. Najbolja je za malo stariju kožu u 30-tim i 40-tim godinama jer pruža veću pokrivenost.

Međutim, postoji više razlika između proizvoda različitih marki, nego između ove dvije kreme istog proizvođača, zato je potrebno provesti neko vrijeme i isprobati koja vam to BB ili CC krema savršeno odgovara.

Sada smo već na tragu i DD krema, koje su u stvari hibrid BB i CC krema i obavljaju isti posao kao i one. Čini se kako različite make-up kuće samo gomilaju svoje nove proizvode, međutim više različitih proizvoda znači i veće šanse za pronalazak onog savršenog, zar ne?

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara