Ljepota

Dosadan i nezgodan problem – 6 prirodnih načina za borbu protiv akni (FOTO)

Napisao admin

Akne mogu biti veoma dosadan i nezgodan problem, posebno kad su u pitanju tinejdžeri. Pomozite im sa ljekovima koje je proizvela majka priroda i nećete pogriješiti.


Akne (foto: cure.ba)

Za početak na akne stavite hladan oblog. Jednostavno u plastičnu kesicu stavite kocku leda i time hladite mjesta zahvaćena aknama najmanje dva puta u toku dana, ne više od pet minuta. Led će smanjiti upalu i crvenilo.

Ukoliko imate baš mnogo akni pijte aspirine na svakih 6 sati, ali se prije toga, svakako, konsultujte sa ljekarom.

Ulje čajevca je veoma djelotvorno u borbi protiv akni, a možete ga kupiti u svim biljnim apotekama. Tri puta dnevno, na komadić vate nakapajte ulje čajevca i namažite zahvaćena mjesta. Nauka je dokazala da je ulje čajevca za 5 odsto uspješnije u borbi protiv akni od većine farmaceutskih proizvoda.

Za akne koje nastaju kod žena za vrijeme menstruacije, veoma učinkovitim se pokazalo ispijanje jedne ili dvije šolje čaja od konopljike ili divljeg bibera, jer je dokazano da ova biljka reguliše hormone.

Kiseline iz limuna ili sirćeta mogu biti sjajan tretman za akne. Kad god vam se pojave bubuljice, na lice utrljajte malo limunovog soka ili jabučnog sirćeta, a sigurni smo da nešto od toga uvijek imate u kući.

Oni koji su skloni aknama, po pravilu imaju nedostatak cinka u organizmu i zato bi trebalo da uzimaju suplemente cinka ili jedu hranu koja je njime bogata.

lpm

Komentari

komentara