Ljepota

Trendi modni dodatak – 5 super trikova za nokte i manikuru

Napisao admin

Većina žena voli lijepe, sređene, ukrašene nokte, ali manikura sa sobom nosi i određene problemčiće. Saznajte kako da ih riješite uz par zanimljivih trikova.


Nokti (foto: cure.ba)

1. Da lak za nokte duže traje

Da bi vam lak duže ostao na noktima poslužite se običnim sirćetom. Potopite prste u mješavinu vode i sirćeta prije nego nalakirate nokte. Možete i samo premazati nokte kuglicom vate umočenom u sirće. Na taj način ćete očistiti nokte, lak ćete lakše nanositi, pa tako i produžiti manikuru.

2. Za svjetlije nijanse i mat izgled

Nanesite sloj bijelog laka prije nanošenja osnovnog da biste dobili svjetlije i punije nijanse. A možete nositi i čisti bijeli lak ili napraviti manikuru.

3. Uklonite šljokice sa nokta sa aluminijumskom folijom

Da biste uklonili lak sa šljokicama sa noktiju natopite komadiće vate u aceton ili odstranjivač laka, umotajte svaki nokat posebno, pa ih prekrijte aluminijumskom foljom. Nakon 5 do 7 minuta samo, sa blagim pritiskom, uklonite foliju i vatu, a sa njima i lak sa noktiju.

4. Trik za jednostavno uklanjanje mrlja od laka sa noktiju

Kada koristite crveni ili crni lak za nokte, vrlo je teško ukloniti tu boju sa noktiju. Probajte sa limunom, samo umočite nokte u limunov sok na neko vrijeme ili upotrebite pastu za izbjeljivanje zuba i sa njom i sa starom četkicom nježno četkajte nokte.

5. Nokti koji svjetle u mraku

Da biste dobili nokte, koji svjetle u mraku razbijte svjetleći štapić i tečnost prespite u prozirni lak za nokte. Sa tom smjesom nalakirajte nokte.

lpm

Komentari

komentara