Ljepota

Jedan od najjačih ženskih atributa – Trikovi za savršen dekolte!

Napisao admin

Grudi i lijep dekolte oduvijek su jedan od najjačih ženskih atributa. One naglašavaju putenost i seksipil, no u želji da ih istaknu žene često pređu granicu i pošalju krivu poruku. Poslušajte nekoliko savjeta kako se najbolje odjenuti da istaknete ili sakrijete svoj dekolte.


Dekolte (foto: cure.ba)

Bez obzira imate li male ili velike grudi, postoji nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da imate primamljiv dekolte. Najbolja opcija za sve je odjeća koja ima duboki V izrez, ali veliku ulogu igra i pravilan odabir veličine grudnjaka. Premalen grudnjak neće pravilno istaknuti grudi, a ako je prevelik, vaše grudi neće imati pravilnu potporu. Od izreza i dekoltea najpopularniji su: V izrez, srcoliki, lađa i ključanica dekolte za manje grudi, te okrugli i kockasti izrez za veće grudi.

Najbolji način za istaknuti manje grudi svakako je dobar push up, te dobro podstavljen grudnjak. Vizualno možemo povećati manje grudi raznim naborima na gornjem dijelu tijela, zatim džepićima u slučaju raznih majica i košulja na području grudi, raznim volanima u gornjem dijelu tijela koji su sada vrlo popularni te naglaskom na struk remenom – da struk izgleda uže.

Za žene s većim poprsjem dobar izbor je diskretan, ne preduboki dekolte i nikako preuske majice, topovi i korzeti. Veliki uzorci jakih i svijetlih boja vizualno povećavaju i naglašavaju dekolte, dok sitni uzorci i tamne boje vizualno smanjuju dekolte. Također, ukoliko imate veće grudi odaberite odjeću koja će više pažnje privući na donji dio tijela. Suknje A-kroja ili široke hlače naglašavaju donji dio, a gornji će na taj način izgledati manje. Birajte tamnije boje za gornji dio, a svjetlije za donji dio odjevne kombinacije.

Mnoge žene s bujnijim poprsjem imaju problema zbog odabira poslovne odjeće. U tim slučajevima se svakako savjetuje izbjegavanje dolčevita koje će još dodatno naglasiti grudi, ali će bluza s lađa izrezom i sakoom preko odlično izgledati i s većim poprsjem. Žene s manjim grudima za poslovne prilike mogu odjenuti i nešto dublji dekolte, v ili srcolikog izreza, ali uz poželjan detalj poput marame ili zanimljive ogrlice. Za žene s bogatijim dekolteom savjetujemo decentnije ogrlice, dok za žene s manjim poprsjem predlažemo velike i statement komade. Ako imate posao koji ne zahtjeva strogi dress code, možete dopustiti i ležernije kombinacije, ali uvijek budite oprezni.

Mnoge svjetske zvijezde također biraju izreze koji su primjereni crvenom tepihu, ali i građi tijela. Tako se poznata glumica Kate Hudson ponosi svojim grudima koje najčešće ističe srcolikim dekolteom koji ih vizualno povećava, dok se njezina kolegica Keira Knightley odlučuje za skroz rezane haljine bez naramenica ili zatvorenog tipa s detaljima koji vizualno povećavaju grudi. Salma Hayek odlučuje za V izrez koji dodatno naglašava njezin bujni dekolte ili na efektne detalje. Glumica Sofia Vergara često se odlučuje na isticanje dekoltea, ali ima i prilika kada uz kockasti izrez vizualno smanji grudi.

ljepota.ba

Komentari

komentara