Ljepota Video

Nicole Kelly – Djevojka bez ruke nova mis Iowe (VIDEO + FOTO)

Napisao admin

Djevojka sa jednom rukom, Nikol Keli (23), ne samo što je pobijedila na takmičenju za Mis Ajove, već će se nadmetati i za krunu Mis SAD.


Nicole Kelly (Foto: facebook)

Nikol je rođena bez lijeve podlaktice, a odlučila je da se bavi izvođačkim umjetnostima.

– Pozornica je bila svijet u kome sam dala dozvolu ljudima da zure u mene. To je mjesto gdje sam mogla javno da kažem: “Evo me, vidite me, ja imam vjeru u sebe” – navela je Kelijeva.

Ona se bavila bejzbolom, plesom, skokovima u vodu, a njena velika strast je pozorište. Prošlog ljeta stažirala je na Brodveju i želi da bude pozorišni producent, te da ujedno pomaže i drugim osobama sa invaliditetom da prevaziđu svoje “nedostatke”.

Kao pobjednica na takmičenju za Mis Ajove Nikol je osvojila preko 10.000 dolara vrijednu stipendiju i na odličnom je putu da ostvari svoje snove. U septembru će predstavljati svoju državu na takmičenju za Mis SAD.

Nikol Keli nije prva osoba sa invaliditetom koja je učestvovala u nadmetanju ljepotica. Prošle godine Aleksis Vajnmen je bila prva autistična takmičarka, a 1994. Heder Vajtson je bila prva gluva osoba koja je osvojila titulu mis SAD.

telegraf.rs

Komentari

komentara