Ljepota

Svilenkasta i sjajna – Kako do kovrdžave kose koja će ukrasti svačiju pažnju

Napisao admin

Često ljudi koji imaju kovrdže žele pravu kosu jer je nju lakše ukrotiti. To je zaista šteta. Odgovarajuća njega i pravi trikovi za oblikovanje će Vam dati moć nad divljim talasima i pretvoriti krutu kovrdžavu kosu u meke svilene lokne.


Kovrdže (foto: cure.ba)

Kovrdžava kosa je sklona tome da bude suha i često pokazuje potrebu za još njege. Kovrdže ne prijanjaju čvrsto uz glavu kao što to čini ravna kosa i zato nisu u potpunosti u dodiru sa sebumom na vrhu glave. Prirodno kovrdže kose za rezultat ima tanji zaštitni sloj kože glave. A posljedica toga je da je kovrdžava kosa izuzetno osjetljiva na negativne uticaje. Sve su ovo razlozi zbog kojih treba brižljivo da njegujete kovrdžavu kosu dok je još mokra. Zamotajte kosu u peškir i nježno ga pritisnite kako bi pokupili vodu poslije pranja. Nemojte nikada grubo da sušite kosu peškirom. Češalj sa široko postavljenim zupcima je najbolji da razmrsite svoje kovrdže. Češljanje kovrdži odvaja pramenove previše i Vaša kosa izgleda čupavo i ogromno.

Vrhovi kovrdža su još ljepši kada se prirodno suše.

Što se tiče njege kose, kovrdže vole bogatu njegu. Zapravo ne postoji način da se pretjera sa njegom kovrdžave kose. Šamponi i tretmani sa prirodnim lipidima kao što su šea puter, ulje jojobe ili makadamije oblažu svaku dlaku posebno svjetlucavim zaštitnim slojem. To obezbjeđuje da kovrdže sačuvaju svoju strukturu. Što se tiče proizvoda koje koristite za oblikovanje kose, i oni bi trebalo da budu posebno napravljeni za kovrdžavu kosu. Ovi proizvodi za oblikovanje kose bi trebalo da daju Vašoj kosi čvrstinu, ali da kovrdže ostavljaju elestičnim bez isušivanja ili sljepljivanja.

Stručnjaci imaju savjete i trikove za Vašu kovrdžavu kosu

Toplota dodano isušuje kovrdžavu kosu. Zbog toga bi bilo idealno da pustite kosu da se prirodno suši. Ako izaberete da je sušite fenom, koristite fen sa difuzerom i podesite ga na nižu temperaturu.

Presa za kosu mnogo oštećuju Vašu kosu. Koristite ih rijetko i samo poslije nanošenja preparata koji štite od toplote, piše schwarzkopf.rs.

Stepenasto šišanje daje Vašim kovrdžama posebnu živost. Ipak, upamtite da nikada ne ošišate površinski sloj kose suviše kratko. U suprotnom možete izgledati ko pudlica.

Da li više volite blage talase iz dvadesetih od velikih kovrdža? Onda bi trebalo da naprskate tečnost za oblikovanje kovrdža na kosu, očešljate ih u željeni oblik i stavite šnalice da to drži na mjestu, do dužine brade. Posle toga, osušite kosu koristeći difuzer, a zatim pustite kosu da se ohladi. Na kraju, izvadite šnalice i pročešljajte kosu veoma pažljivo.

Evo kako da napravite modernu nedovršenu kovrdžavu frizuru: Provucite malo pjene za kosu kroz suhu kosu i uvijte debele pramenove na papilotne. Zatim je nekoliko minuta sušite fenom, pustite je da se ohladi, a onda izvadite papilotne. Prstima oblikujte kosu kako želite. Ali je nikako nemojte češljati.

Da li je Vaša kosa tršava sa čvrstim i kovrdžama bez sjaja? Vikleri će pretvoriti Vašu kosu u nežne graciozne kovrdže. Pravilo je da što su vikleri veći , to su kovrdže mekanije i izdašnije.

Prirodne kovrdže se manje mrse ako ih češljate ravno, ka glavi posle pranja, zatim poprskate sa malo laka za kosu i pustite da se same osuše.

Kada koristite viklere ili papilotne, trebalo bi da kosu uvijete podjednako na svaki vikler i da ih podjednako zategnete. Ali ne savijate krajeve pramenova jako.

cure.ba

Komentari

komentara