Ljepota

Prvi sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL2019 uskoro u Sarajevu

Napisao H. H.

Prvi Sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL2019 bit će održan 21. i 22.09.2019. godine u Hotelu Hills, u Sarajevu.

Na sajmu će se predstaviti preko 100 brendova, a isti će biti izložbeno prodajnog karaktera, te vas očekuju i sajamski popusti, kao i posebne ponude u toku sajma.

Zlatni sponzor je cm-cosmetic market, dok su srebreni sponzori: Biologique Recherche, Brill Cosmetix, Magnetic Nails, te Frizerland. U saradnji sa vodećim akterima u ovoj industriji, analizirat će se teme kao što su: novi trendovi, tehnološki razvoj, savjeti za razvoj biznisa, te edukacije za unaprijeđenje poslovanja.

Bogat program sajma će okupiti industrijske stručnjake i omogućiti da se održe neke od najboljih edukacija. Tako će se u sklopu sajma prvi put u Sarajevu predstaviti najprestižniji make-up artist u regionu, Dušan Lazić Laza, kao i svjetski poznata akademija Tony&Guy, a svi polaznici će dobiti certifikat o učešću. Bit će održano i amatersko takmičenje frizera, koje je namjenjeno za studente škola ljepote i frizerskih škola.

Pored navedenog, upriličit će se i masterclass za nail tehničare, koji će trajati dva dana. Predavačica je Lesja Karić, a masterclass za brazilsku maderoterapiju održat će Olgica Markanović. Također, i sponzor sajma Magnetic Nails održat će takmičenje u nail art-u.

Edukaciju za nadogradnju kose vodi liderka među frizerima Balkana, Svetlana Bubanja Bucka. Golden Hand Academy također će se prvi put predstaviti u Sarajevu, i to sa edulacijom LipPen.

Bit će održana i edukacija i prezentacija Henna Brows, te BB Glow. Pored toga, održat će se i konferencija o estetskoj hirurgiji i kozmetologiji, a prof.dr. Reuf Karabeg bit će predavač, zajedno sa dr. Željkom Rotimom, te timom regionalnih stručnjaka.

Cilj sajma je postati tradicionalni događaj namjenjen akterima ove industrije, ljubiteljima kozmetike, kao i onima kojima je prioritet biti lijep i zdrav. Ulaz na sajam je besplatan, a organizatori pripremaju i prevoz za sve posjetice. Više informacija o sajmu i prijavama na masterclassove možete pronaći na www.sajam.beautiful.ba

Komentari

komentara