Ljepota

Sedina Delić u finalu "Miss Suisse Francephonea" – Bosanka ljepotom očarala Švicarce (VIDEO)

Napisao admin

Bosanka Sedina Delić (24) svojom ljepotom i inteligencijom oduševila je Švicarce. Naime, Sedina, koja je rođena u Vlasenici, od svoje pete godine živi u Švicarskoj, gdje je nedavno ušla u finale takmičenja “Miss Suisse Francophone”.


Sedina Delić (Foto: doznajemo.com)

Ovo takmičenje je izbor gdje nije bitna samo ljepota nego i inteligencija jer prijavljeni kandidati moraju odlično govoriti francuski jezik, bez obzira iz kojeg dijela države dolaze, kazala je Sedina.

Na kasting za takmičenje prijavile su je prijateljice, iako se nikad ranije nije bavila manekenstvom. Nije očekivala ni da će proći kasting, a još manje da će doći do polufinala.

– Moji prijatelji, familija počeli su širiti informaciju i, kad sam vidjela koliko je njima to bitno, koliko im znači, to mi je bio vjetar u leđa. Tokom cijelog izbora upoznala sam mnogo ljudi. Zbog toga sa zadovoljstvom idem na probe svakog vikenda i želim da istrajem u tome. Finale će se održati 25. maja u Buleu. Sve što sam doživjela od početka ovog takmičenja novo mi je i zanimljivo iskustvo – navela je Sedina.
Ova mlada dama zbog ratnih dešavanja bila je primorana napustiti svoje rodno mjesto. S pet godina Sedina je s porodicom došla u Švicarsku, gdje i danas žive.

– Iako sam tada bila mala, previše sam stvari vidjela, čula i osjetila, tako da sve te strahote ne mogu zaboraviti, a ni oprostiti. Ne želim govoriti o negativnim stvarima, ali to je dio moje životne priče i vjerovatno bih bila drugačija osoba da nisam taj period doživjela kao najbolnije iskustvo u životu, a to je smrt mog oca – priča nam Sedina, dodavši da je nakon očeve smrti s majkom, sestrom i bratom živjela u Srebrenici.

Sedina je studentica književnosti te, iako nije završila studije, često mijenja predavače u školama.

– Trenutno stažiram u kantonalnom odjelu za promicanje zakona za mlade i zaštitu mladih. Sljedeći staž ću raditi u jednoj privatnoj školi, nakon čega ću biti diplomirani specijalizirani pedagog, a zatim planiram upisati master studij dječija prava. Previše temeljnih prava u mom djetinjstvu je prekršeno te sam vrlo osjetljiva na to. Ako me je nešto u zemlji gdje sam stranac život naučio, to je da se trudim dva puta više od ostalih – kaže Sedina.

doznajemo / avaz

Komentari

komentara