Ljepota

Radiš li ove stvari – Da li si previše ljubomorna?!

Napisao admin

Ljubomora je znak da nam je stalo do nekoga, barem tako kažu, a iako je u vezi potrebna ona mala doza ljubomore kako bi stvari bile zanimljivije, često je ima puno previše.


Ljubomora (foto: cure.ba)

Ako si previše ljubomorna, prepoznat ćeš se u nekim od ovih stvari:

Panično gledaš u njegov mobilni telefon

Svaka poruka, svaki poziv, svaki put kada pogleda u ekran svog mobilnog telefona za tebe predstavlja stres i imaš osjećaj da nešto skriva od tebe. Ovakvo paranoično ponašanje nikome ne koristi.

Nervira te njegova komunikacija na društvenim mrežama

Ako se dopisuje s curama i šalje signale da nije zauzet, trebaš se brinuti, ali ako je riječ o nevinoj komunikaciji sa drugovima i drugaricama, a ti mu svejedno visiš za vratom, u njemu će se razviti osjećaj da mora skrivati i to, pa će stvari biti puno gore.

Uhodiš ga

Želiš da ti javi svoju tačnu lokaciju, a često i provjeravaš kamo ide kada ti kaže da ide na kafu? Čak i ako ga uhvatiš da je lagao, on te uvijek može optužiti da si luda jer ga slijediš. Ako toliko ne vjeruješ svom dečku, uhođenje neće riješiti problem.

Bojiš se novih ljudi

Upoznavanje novih ljudi za sretne parove je uvijek zabavno, ali ako je neko u vezi ljubomoran, svaka nova osoba koju upoznate za biće potencijalna prijetnja. Naravno da se ponekad dogodi da se cura koju upoznaš pokušava upucavati tvom dečku, ali to opet, za to nije kriv tvoj dečko već ta cura.

Njuškaš

Njegov novčanik, mobilni telefon i email pretinac su najzanimljivije mjesto na svijetu za tebe. Njuškanje nikada nije dobro, a čak i ako ne pronađeš ništa, sumnjaćeš da je jednostavno pobrisao dokaze.

index.hr

Komentari

komentara