Ljepota

KAKO DA IMATE ZATEGNUTO LICE KAO MEGHAN MARKLE: Engleska princeza u 36. godini nema nijednu boru, a nećete vjerovati koja je njena tajna

Meghan Markle može da se pohvali zategnutim i njegovanim licem, a tajna engleske princeze nije u skupim tretmanima i kozmetičkim proizvodima!

Lice je prva stvar koju svako vidi, pa nije čudno što su sve žene pomalo opterećene činjenicom da im koža bude što glatkija, blistavija i bez bora. Izuzetak svakako nije ni novopečena vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, piše “Lepa i srećna“.

Ova 36-godišnjakinja (da, zaista ima toliko!) nekoliko puta govorila je o svojoj strasti prema fitnesu, ljepoti i zdravom načinu života, i svako koga je to zanimalo upućen je u njenu vegansku ishrani, ali i i činjenicu da voli minimalističku šminku koja ne skriva njene pjegice.

Megan je očigledno blagoslovena dobrim genima, ali navodno pribjegava i nekonvencionalnoj metodi kako bi očuvala formu i čvrstinu svojih jagodica i brade.

“Radim vježbe za lice koje je osmislila moja omiljena kozmetičarka Nikola Džos koji bukvalno može da izvaja vaše lice. Kunem se da to radi, bez obzira na to koliko se osjećate blesavo. Nije bez razloga ona toliko zauzeta uvijek kada je sezona dodijele prestižnih nagrada, svaka glumica želi da izgleda besprijekorno”, izjavila je 2014. godine Meghan za magazin “Birchbox”.

Meghan je u još nekoliko navrata pohvalila Džosovu u javnosti, uporno ponavljajući da su njene masaže “prirodni zatezači lica” koje pomažu da se lice oblikuje.

Masaže lice popularne su jer oslobađaju kožu od toksina i štetnih materija, ali i stimulišu limfni sistem koji u stvari i odvodi toksine i čini da koža bude čista i blistava.

Istraživanje koje je sprovedene 2018. godine na Medicinskom Univerzitetu u Nortsvernu pokazalo je da 30 minuta dnevnog vježbanja lica može da pomogne u borbi protiv starenja, a tokom 20 sedmica žene srednjih godina zapazille su primjetnu razliku – njihovi obrazi su se podigli i nisu više visili sa lica.

Učesnice su imale od 40 do 65 godina, a od 27 njih samo se 16 u potpunosti pridržavalo zadatih zadataka. Trebalo je da svakodnevno u prvih osam sedmica izvode 32 kratke vježbe lica, svaku po minut, a nakon toga do kraja studije bilo je neophodno da vježbaju svaki drugi dan. Sve učesnice (koje su sprovodile vježbe) potvrdile su da vidi značajni napredak i da njihovo lice izgleda bar tri godine mlađe.

“Sada postoje i dokazi da vježbe na licu mogu da poboljšaju čitavu strukturu lica i umanje znakove starenja. Vježbe ojačavaju mišiće lica, tako da ono postaje čvršće, tonirano i oblikovano kao da je nekoliko godina mlađe”, objasnio je dokor Murad Alam, vodeći u pomenutom istraživanju. Ukoliko ste zainteresovani da probate ovu tehniku, evo nekih joga vježbica sa Instagrama. Pa, ako imate vremena i živaca – probajte.

Komentari

komentara