Ljepota

Ako pomiješate običan krompir sa bilo kojim od ova 2 sastojka i mažete lice samo 4 večeri uzastopno, imaćete sjajnu i glatku kožu od kojoj oduvijek sanjate

Napisao A. K.

Postoji mnogo proizvoda za kožu na tržištu, ali skoro svi, nažalost, sadrže štetne hemikalije koje mogu učiniti više štete nego koristi. Međutim, postoje neki efikasni prirodni tretmani koji će vam hidrirati kožu i učiniti je sjajnom. Pogledajte o čemu je reč.

Krompir i krastavac

Krompir i krastavac

Foto: coutureafricamag.com
Pomešajte krompir i pola krastavca u blender dok ne dobijete finu teksturu. Nežno nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 25 minuta. Isperite mlakom vodom.

Krompir i limun

Krompir i limun

Foto: stylecraze.com
Pomešajte u blenderu krompir i sok od pola isceđenog limuna dok ne dobijete homogenu teksturu. Nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 20 minuta. Isperite vodom.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje

Foto: netdna-cdn.com
Zagrejte kokosovo ulje i umočite vatu u nju. Natapkajte nežno kožu i masirajte ugrožena područja oko 2 minuta. Ostavite da odstoji par minuta i obrišite lice preostalom vatom. Ponovite 2 puta dnevno.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće

Foto: well-beingsecrets.com
Pomešajte jabukovo sirće sa vodom i umočite vatu u nju. Natapkajte na lice i ostavite da prenoći. Ujutru operite lice mlakom vodom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj

Foto: healthfooddream.com
Ostavite kesicu zelenog čaja da odstoji u toploj vodi nekoliko minuta. Nakon toga je izvadite i dodajte med i limunov sok. Natapkajte vatom na lice i ostavite par minuta da odstoji.

Limun

Limun

Foto: pixabay.com
Isecite limun na pola i direktno ga nanesite na lice u kružnim pokretima. Radite ovo 5 minuta i isperite lice hladnom vodom.

Med

Med

Foto: dailymail.co.uk
Na čisto lice nanesite tanak sloj meda i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i ponovite ovo svaki dan.

Aloe Vera

Aloe Vera

Foto: homeremediess.com
Skinite bodljikave delove sa aloe vere, isecite je na kockice i iscedite gel. Možete mazati gel na lice direktno sa biljke ili prstima. Neka vam ovo bude dnevna rutina.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

Foto: medicalnewstoday.com
Nanesite par kapi ulja na lice i nežno masirajte u kružnim pokretima. Ostavite par minuta i obrišite lice tkaninom potopljenom u mlaku vodu.Ponovite ovo svako veče pred spavanje.

Papaja

Papaja

Foto: stylecraze.com
Isecite papaju na sitne komade i dodajte med dok ne dobijete pastu. Nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i ponovite na redovnoj bazi.
Izvor: Fokuzz

Komentari

komentara