Ljepota

Nikada nije dosta beauty savjeta – Brzi i laki beauty savjeti koje morate znati

Napisao admin

Nikada nije dosta beauty savjeta, pogotovo ako su brzi i laki. Dono simo vam nekoliko trikova koji će vam uštedjeti vrijeme i živce.


Žena (foto: cure.ba)

Sušenje laka za nokte – Da bi se lak brže osušio ruke uronite u ledeno hladnu vodu. Preporučljivo je da u vodu stavite nekoliko kockica leda. Ruke potopite u vodu na tri minute, a a potom lak osušite hladnim zrakom iz fena.

 

Natečene oči – U peškir umotajte kesicu smrznutog povrća i držite je na licu 10-ak minuta. Kesica će se prilagoditi obliku vašeg lica, pa je zbog toga idealna obloga.

 

Perut – Da biste se riješili peruti 40 ml jabukovog octa pomiješajte sa 400ml vode. Ispirajte kosu nakon pranja ovom mješavinom, sve dok perut potpuno ne nestane.

 

Iritacija od depilacije – Depilirana područja namažite tankim slojem hidrokortizonske kreme. Izbjegavajte depiliranje nekoliko dana prije i poslije menstruacije, jer je koža tada najosketljivija.

 

Tragovi od kreme za samotamnjenje – Blaznicu natopite limunovim sokom i pređite preko neujednačenih dijelova. Limunska kiselina je prirodni izbjeljivač i piling kože. Mrlje od kreme možete ukloniti i pilingom. Koristite šećer ili sodu bikarbonu kojom ćete nježno izmasirati problematična područja.

ljepota.ba

Komentari

komentara