Ljepota

Savjeti – Prikrijte podočnjake

Napisao admin

Koža oko očiju je vrlo osjetljiva, tanka i puna krvnih sudova zbog čega je podložna sitnim borama i tamnim kolutovima. Stoga, otkrijte kako u samo 5 minuta možete da prikrijete podočnjake i osvježite vaš izgled.


Žena (Foto: Cure.ba)

1. LAGANI KOREKTOR. Za skrivanje podočnjaka potrebni su vam lagani kremasti korektori. Korektori u stiku su pregusti za ovo nježno područje i mogu još više da naglase ovu problematičnu oblast.

 

2. NE KORISTITE ČETKICE. Četkica za korektor idelna je stvar za sakrivanje nepravilnosti na licu, ali mnogi šminkeri smatraju da je za područje očiju ipak najbolji alat prst. Korektor za podočnjake najbolje je nanijeti i utapkati prstima. 

 

3. ODABERITE PRAVU NIJANSU. Isuviše svijetao korektor može još više da naglasi podočnjake, pa se fokusirajte na boje koje su slične vašem tenu. Podočnjaci su po prirodi sivkasti i roskasti, pa ih neutrališite žučkastom i bež nijansom.

 

4. BIJELA OLOVKA ZA OČI. Malo bijele ili bež olovke unutar donjeg kapka daće svježinu vašim očima – trik je u koji se kunu mnogi svijetski poznati make-up artisti.

 

5. SIJENA UZ KROJEN NOSA. Na gornji kapak, uz korijen nosa nanesite malo bijele sjenke. Taj trik će vam oči učiniti vizuelno većim, i skrenuti pažnju s podočnjaka.

 

ljepota.ba

Komentari

komentara