Ljepota

Stari trik iz Japana i Kine: Rižina voda za savršenu kosu

Napisao H. H.

Ako želite svojoj kosi podariti novi sjaj i učiniti je snažnijom, isprobajte ovaj stari trik.

Žene u Kini i Japanu već stoljećima koriste vodu u kojoj se kuhala riža za ljepotu, a neke nedavno su otkrile stari azijski savjet i počele ga i same koristiti

“Rižinu vodu” lako je dobiti, pogotovo ako kuhate rižu u vrećici, a ako je kuhate na klasičan način, jednostavno dodate više vode te procijedite rižu kad je gotova i sačuvate tu tekućinu.

Kako koristiti rižinu vodu na kosi? Kosu operite šamponom kao i inače te isperite. Zatim kosu prelijte mlakom ili hladnom vodom u kojoj se kuhala riža, te izmasirajte tjeme i ostavite da stoji 3 minute. Zatim isperite i osušite po običaju.

Žene iz sela Huangluo u Kini, koje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda kao selo s ženama koje imaju najdužu kosu vjerovale su kako je voda koja ostane od kuhane riže zaslužna za ljepotu njihove kose te kako kosu čini čvršćom, sjajnijom i tamnijom.

Rižinu vodu možete koristiti i za kupku za opuštanje i blistavu kožu. Koristite je umjesto tonika ako imate proširene pore, a umjesto losiona za čistu i mekanu kožu nanesite je na područje na kojem se pojavio prištić.

Rižinu vodu čuvajte zatvorenoj boci u frižideru. Tamo može stajati 7 dana, a zatim je potrebno baciti i napraviti novu.

Komentari

komentara