Ljepota

Šminku uvijek morate dobro da skinete – Zašto je važno skidati šminku?

Napisao admin

Koliko puta ste čule da nikada ne smijete da spavate sa šminkom? Međutim, nije dovoljno samo otkloniti maskaru sa lica. Šminku uvijek morate dobro da skinete.


Žena (Foto: Cure.ba)

Prije spavanja uvijek morate temeljito da očistite lice, jer je to navika koju će vaša koža obožavati. Ukoliko ne otklonite sav make up sa lica, pore će se začepiti i izazvati razne iritacije. Koža koja nije temeljito očišćena ne može da diše.

Veoma važno je da odaberete dobar proizvod za čišćenje lica. Morate ga birati prema vašem tipu kože. Ukoliko imate suhu kožu odaberite onaj na bazi ulja, a ako je vaša koža masna odaberite preparat za problematičnu kožu. 

Također, možete da koristite i maramice za skidanje šminke, ali se potrudite da s njima temeljito očistite lice i da ne preskočite ni jedan dio.

Kada su oči u pitanju, tu je koža najosjetljivija. Za oči trebate koristiti preparate koji su namjenjeni baš za područje oko očiju. Ukoliko koristite preparate na bazi ulja možete s njima da očistite i oči. 

Prilikom čišćenja očiju obratite pažnju na to da skinete šminku do kraja. Nemojte koristiti istu vatu za oba oka. Kada skidate maskaru, stavite sredstvo za skidanje šminke na zatvoren kapak i nakon pola minute počnite da skidate šminku. 

Nakon otklonjene šminke, temeljito isperite lice vodom i nanesite hidratantnu kremu.

ljepota.ba

Komentari

komentara