Ljepota

Velika popularnost – Permanentni make up

Napisao admin

U zadnje vrijeme sve se više može čuti o pojavi trajnog, odnosno permanentnog make upa čija popularnost svakim danom sve više raste.


Trajni make up na usnama (Foto: Neeila/Shutterstock)

Za sve one koji nisu imali priliku čuti radi se o trajnom obliku šminke pomoću kojeg možete postići izgled kao da ste uvijek našminkani te istaknuti prirodne ljepote koje svaka osoba ima. Pritom se misli na oči, usne i obrve..Sam tretman obuhvaća iglice koje idu pod kožu kako bi koža ostala trajno pigmentirana. Najbolje od svega što se spomenutim postupkom mogu ispraviti nepravilnosti na licu, a istaknuti prednosti.

Jedna od lošijih karakteristika cijelog tretmana je mala bol koju osoba može osjetiti, a za sve one koji imaju niži prag tolerancije na bol preporuča se lokalna anestezija, uglavnom u obliku kreme, gela ili možda spreja.

Trajni make up preporuča se uglavnom osobama koje imaju problema s alergijskim reakcijama zbog nanošenja klasičnog make-upa. Isto tako bilo bi dobro kada bi ga mogle imati sve one osobe koje nemaju vremena za svakodnevno šminkanje, ili zbog razloga što uvijek moraju biti dotjerane.

U slučaju da ne želite pretjeran izgled bilo bi najbolje prilikom samog tretmana naglasiti kako želite izgled s jako malo šminke, budući da uvijek možete kada to želite staviti malo šminke preko one trajne.

Svaki dio na licu zahtijeva određen postupak. Kada su u pitanju obrve tada se nastoje popuniti praznine u obrvama. Osim toga možete dogovoriti boju i oblik obrva. Postupak traje oko 3 sata.

Za osobe koje imaju tanke, ili blijede usne uvijek se preporuča spomenuti postupak, budući da ih s pigmentacijom možete vizualno povećati.

Volite li stavljati olovku za oči ili možda tuš, jer uvijek želite imati naglašene oči, slobodno se odlučite za trajnu šminku. Prilikom samog postupka stavlja se linija uz rub oka čime se postiže željeni efekt.

savjetnica.com

Komentari

komentara