Ljepota

Savjeti – Šta uraditi sa bubuljicom koja se pojavila u najgore vrijeme?

Napisao admin

Neočekivane bubuljice jedan su od najgorih beauty problema je ih se ne možete lako riješiti. Postoji bezbroj načina na koje možete učiniti da bubuljica izgleda još gore i još duže se zadrži na vašem licu, ali ne postoji magični trik kojim biste je izbrisali.


Žena (Foto: Cure.ba)

Kako situaciju ne biste dodatno pogoršali, donosimo vam nekoliko savjeta o tome šta učiniti sa bubuljicom koja se pojavila u najgore moguće vrijeme.

Ruke dalje! – Bubuljicu ni slučajno nemojte dirati i pokušavati istisnuti. Ako se buduljica tek pojavila, vjerovatno nije sazrela za istiskivanje, pa ćete samo iritirati kožu i pogoršati situaciju.

Dezinfikacija – Lice čistite, a problematična područja obavezno redovno dezinfikujte.

Proizvodi za isušivanje – Kako bi što prije nestala sa vašeg lica, na bubuljicu nanesite proizvod koji će je dezinficirati i isušiti.

Prekrivanje – Ako je bubuljica crvena, najbolje je da koristite zeleni korektor koji će neutralizirati crvenilo i pomoći vam da je prekrijete. Nemojte koristiti guste i presvijetle korektore koji će bubuljicu učiniti još vidljivijom. Odlučite se za korektor koji je samo jednu nijansu svjetliji od vašeg tena, te ga pažljivo utapkajte. Za kraj nenesite tečni puder ili BB kremu, te šminku fiksirajte puderom u kamenu ili prahu.

cure.ba

Komentari

komentara