Ljepota

Savjeti – Savršene maske od čokolade

Napisao admin

Za izrazito suhu kožu lica, vrata i dekoltea, preporučuje se primjena hranjive maske od čokolade.


Čokolada (Foto: Cure.ba)

Pored korisnih vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimulira krvotok, normalizuje protok krvi i limfe, te sprječava pojavu otoka. Kakao puter iz čokolade vlaži kožu, pomlađuje je i daje blistav izgled. 

Također, ova poslastica bogata je i drugim korisnim materijama, kao što su teobromin i teofilin  koji zatežu kožu. U kozmetičke svrhe, koristi se čokolada sa što većim procentom kakaa ili obični kakao prah, bez šećera i bilo kakvih aromatičnih dodataka. 

Preporučujemo vam da isprobate ove dvije maske:

– Ulupajte jedno žumance, dodajte po kašiku milerama, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Dobivenu smjesu nanesite na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte i lagano je umasiravajte kružnim pokretima. Nakon 15-20 minuta masku isperite toplom vodom. 

– Rastopite na pari 50 g crne čokolade sa jednom kašičicom maslinova ulja. Ohladite masu do temeprature tijela i nanesite je laganim kružnim pokretima na očišćeno licem vrat i dekolte. Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim isperite smjesu toplom vodom. Ova maska hrani kožu, zateže je, osvježava i pomlađuje.

cure.ba

Komentari

komentara