Ljepota

Kako uspješno prekriti opekline od sunca na licu?

Napisao H. H.

Trebaju vam tri proizvoda

NEMA ništa gore od opeklina od sunčanja na licu.
Nitko ne želi na fotografijama s ljetovanja biti crven kao rak, ali nezgode se događaju, čak i kod onih koji se redovito mažu kremom sa zaštitnim faktorom. Osim što izgleda ružno, “izgorjelo” lice i peče te ga nije ugodno dirati, a pogotovo šminkati.
A čak i ako ste to probale, vjerojatno niste uspjele make-upom prekriti crvenilo, jer niste imale prave proizvode. Da biste šminkom zamaskirale opekline, trebaju vam tri stvari: dobra hidratantna krema s Aloe Verom, zeleni korektor i mineralni puder.
Opekline prvo treba umiriti sastojcima koji rashlađuju, a to na scenu stupa krema s Aloe Verom. Ona će najbolje obnoviti dehidriranu i suhu kožu te stvoriti savršenu podlogu za šminku. Zatim posegnite za zelenim korektorom i nanesite ga na najcrvenija mjesta na licu, a svoju make-up rutinu završite nanošenjem mineralnog pudera, sa sastojcima koji neće dodatno oštetiti kožu.
Nakon toga slobodno možete nanijeti i bronzer, highlighter te druge make-up proizvode koje koristite, jer će prethodni proizvodi na licu napraviti zaštitni sloj te nitko neće ni znati da se iza šminke skrivaju opekline.

Komentari

komentara