Ljepota

Trik s kosom zbog kojeg ćete izgledati privlačnije

Napisao H. H.

Iako se već rutinski češljate, znajući napamet mjesto na kojem treba razdijeliti kosu, jeste li se ikada upitali pristaje li vam baš takav razdjeljak? Frizeri jako dobro znaju da pravilno odabranim razdjeljkom možete omekšati crte lica, vizualno skinuti koji kilogram, ali i godine

Možda niste skloni ekstremnim promjenama frizure, ali nakon što pročitate savjete jednog od najpoznatijih frizerskih stručnjaka, u čije se ruke prepuštaju i holivudske zvijezde, razmislit ćete barem o promjeni mjesta svog razdjeljka. Jordan Garrett naime otkriva kakav razdjeljak napraviti s obzirom na oblik vašeg lica, a da pritom izgledate još privlačnije.

Ovalno lice

Ako imate ovalni oblik lica, znajte da ste jedna od najvećih sretnica jer vam pristaje gotovo svaki razdjeljak. Ipak, Jordan savjetuje da ga napravite na sredini, a ako dodatno želite izdužiti lice, onda skratite i šiške do dužine jagodica. Ovo je oblik lica Jessice Albe, glumice koja, iako voli mijenjati frizure, uglavnom ima baš takav razdjeljak.

Jessica Alba
Jessica Alba

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Okruglo lice

Kako biste maknuli nekoliko kilograma s lica, savjetuje se da razdjeljak napravite na sredini jer će to dati iluziju duljine i simetrije. Osim toga, ženama ovakvog oblika lica savjetuje se da uglavnom imaju ravnu kosu jer će kovrče i valovi ostaviti dojam još šireg lica.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izduženo lice

Možda najpoznatiji primjer žene s ovakvim licem je glumica Sarah Jessica Parker. Razdjeljak na strani u ovom će slučaju biti najbolji izbor i dat će širinu koja nedostaje vašem licu. Birajte bujnije frizure s mnogo volumena u kosi.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Press Assosiation/ Pixsell

Srcoliko lice

Ako imate oblik lica koji je širi u obrazima, a pri dnu se pravilno stanjuje, baš kao i srce, napravite razdjeljak na strani. Ako pak imate dužu kosu, birajte ravan razdjeljak po sredini. Ukoliko imate kraću kosu, nosite razdjeljak sa strane kako ne biste vizualno proširili lice, a to je najbolje vidljivo iz primjera glumice Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson

Komentari

komentara