Ljepota

Uklonite pore sa vašeg lica uz samo JEDAN sastojak! KUĆNI RECEPT

Napisao H. H.

Kada govorimo o brizi kože radimo sve kako bi imali savršeno glatku i besprijekornu kožu. Kako god, ovo je obično teško, posebno ako imate problematičnu kožu. Masna koža je jedna od najproblematičnijih tipova kože i obično vodi do velikih i vidljivih pora koje mogu izgledati stvarno neatraktivno.

Ljudi koji su iskusili ovaj problem znaju jako dobro da može biti veoma teško to popraviti i ako budete koristili salone ljepote i proizvode za njegu kože, to može biti veoma skupo. Kako god, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji mogu poboljšati efikasnost smanjivanja velikih pora i zahtjevaju samo 2 do 3 sastojka koje vjerovatno imate kod kuće:

Voda i soda bikarbona

Pomiješajte dvije kašike sode bikarbone sa dvije kašike vode i dobro promiješajte. Nanesite smjesu na lica i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Nakon toga isperite lice sa hladnom vodom.

Paradajz i sok od limete

Pomiješajte dvije kašike soka od paradajza sa 2 do 4 kapljice soka od limete i nanesite smjesu na vaše lice sa vatom. Ostavite da stoji na vašem licu oko 15 minuta i isperite lice sa hladnom vodom.

Kiselina od limete će vam pomoći da odstranite višak ulja dok će sok od paradajza zetgnuti kožu i zatvoriti pore.

Limun i sok od ananasaIscijedite pola limuna i pomiješajte ga sa pola čaše soka od ananasa. Miješajte dok ne dobijete finu smjesu i umočite vatu u smjesu. Pokrijte lice sa umočenom vatom i ostavite je na licu oko 5 minuta. Isperite hladnom vodom.
Ananas sadrži enzime koji čiste i zatežu kožu i u kombinaciji sa sokom od limuna čie vašu kožu nemasnom i zategnutom.

Krastavac, limun i voda od ruže

Uzmite jedan krastavac, ogulite ga i smrskajte u smjesu. Dodajte kašiku vode od ruža i nekoliko kapljica soka od limuna. Dobro promiješajte i naspite smjesu na čistu vatu. Presavijte i pokrijte vaše lice s tim. Ostavite na licu nekoliko minuta i isperite lice hladnom vodom.

Bjelanjac i sok od limuna

Ovo je najlakša maska za lice koju ćete ikad napraviti kod kuće. Trebaju vam samo dva bjelanjka i nekoliko kapljica soka od limuna. Pomiješajte sastojke i nanesite smjesu na vaše lice. Ostavite je nekoliko minuta i operite lice hladnom vodom. Ova maska je odlična za uklanjanje mrtvih ćelija i ona zateže vaše lice.

Badem i sok od limet

Uzmite nekoliko badema i umočite ih u zdjelu sa vodom. Ostavite ih u vodi tokom noći. Ujutru izmrvite bade dok ne napravite finu smjesu i dodajte 1 čajnu kašiku soka od limete u smjesu. Dobro promiješajte i nanesite na vaše lice. Ostavite je na vašem licu 30 minuta i operite lice nakon toga hladnom vodom.

Komentari

komentara