Kuća i hrana

OD OVOGA STREPI BALKAN: Meso zamrznuto 1982. stiglo u zemlje regiona!

Napisao H. H.

Uprava carina Srbije saopćila je danas da su preduzete sve mjere da tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine, koji je stigao u luku Bar, ne dođe na tržište Srbije. Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH kazali su za Klix.ba da još uvijek nemaju nikakvu informaciju o tome da li je kakvo upozorenje stiglo BiH.

Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu“, navodi se u saopćenju Uprava carina Srbije.

Iz Uprave carina ističu da na graničnim prijelazima nije moguć prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

“Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane `dubinske kontrole“`, navodi se u saopćenje .

Iz Uprava carina Srbije ističu da će, kao i do sada, učiniti sve da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja građana.

Ovim povodom kontaktirali smo i Upravu za indirektno oporezivanje BiH koja je zadužena za carine iz koje su nam kazali kako do njih nije došla nikakva informacija u toku dana.

Klix.ba

Komentari

komentara