Kuća i hrana

Kreativni tutorial – Kako napraviti unikatnu Memo pločicu (FOTO)

Napisao admin

Danas vam poklanjamo jedan mali kreativni tutorial u kojem ćemo vam prikazati kako napraviti unikatnu MEMO-PLOČU. Bilo da kod kuće ili na poslu imate zaboravljivka/icu ,ili razmišljate o praktičnom ukrasu kojeg možete smjestiti u bilo koju prostoriju u stanu, vjerujemo da će vam ova ideja poslužiti u brzinskoj izradi originalnog poklona ili biti jedan od načina na koji možete zabavno provesti slobodno vrijeme.


Memo pločica (foto:cure.ba)

Materijali koje ćemo koristiti su:

okvir za fotografiju (može poslužiti i bilo koja druga podloga),

decoupage ljepilo

salveta ili bilo koji decoupage papir

magnetna pasta

bijela figurica po želji

akrilne boje

kist

Okvir za fotografiju prvo premažite bijelom akrilnom bojom i posušite. Kistom namažite tanak sloj decoupage ljepila na podlogu, zalijepite salvetu ili bilo koji decoupage papir. Opet premažite slojem ljepila s gornje strane, pazeći da idete od sredine prema vanjskim rubovima kako biste istjerali mjehuriće zraka. Posušite sušilom za kosu.

 Središnji dio okvira obojali smo MAGNETNOM PASTOM. Magnetna pasta sadrži mineral magnetit i premazanoj površini daje magnetna svojstva. Potrebno ju je namazati u nekoliko slojeva (dva do tri), ovisno o težini magneta koje želimo stavljati na nju. Svaki sloj potrebno je premazati u različitom smjeru od prethodnog.

 Za trodimenzionalni ukras kojim ćemo obogatiti naš okvir odabrali smo polimramornu figuricu anđela i oslikali je akrilnim bojama. Polimramor je lagan, vrlo otporan na lomove i proizvodi se u bijeloj boji, što ga čini jako pogodnim za oslikavanje. Osim ovakvih figurica, možete i sami izraditi neke pomoću bijele mase za modeliranje (FIMO air, DAS masa..) i kalupa.

 Po želji, možete izraditi i mali magnet za vaš memo-okvir. Dovoljno je na bilo koji magnet zalijepiti oblik od filca, drveni ukras, malu figuricu, poruku.. Pazite da predmet ne bude pretežak.

 I naša memo-ploča/okvir je gotova!

Sada kada znate kako upotrijebiti one divne papirnate motive koje već dugo čuvate negdje u kutijama ili ladicama, jer ste oduvijek znali da će pronaći svoje mjesto na nekom novom, divnom i posebnom predmetu, zadajte si temu – morsku, romantičnu, rođendansku…i uživajte u kreiranju!

cure.ba

Komentari

komentara