Kuća i hrana

Spužva i kvalitetan namještaj – Namještaj od spužve – kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv

Napisao admin

Namještaj od spužve – kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv


namještaj (foto:cure.ba)

Uređenje i namještanje stana zna biti pravi izazov jer zahtjeva više pažnje, strpljenja i traženja. Izazov je još veći kada se radi o manjem stanu jer ste ograničeni izborom namještaja i veličinom prostora. No, s pravim namještajem i mali stan može izgledati puno prostranije. 

U tome veliku ulogu igra pravilno odabran namještaj. Pri uređenju manjih stanova, vikendica, apartmana, dječjih soba i igraonica preporučljivo je koristiti višenamjenski (mobilni) odnosno sklopivi namještaj izrađen po mjeri koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost interijera.

 

Kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv

Jedan od kvalitetnih primjera modularnog namještaja je namještaj od spužve ili poliuretanske pjene (tzv. PU pjena). Poliuretanska meka pjena nastaje kemijskom reakcijom organskih spojeva poliol i izocijanat (toluen dizocijanat, TDI), uz dodatak ekološki prihvatljivih aditiva (ne koristi se F-11).

 

Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima vrlo prilagođen potrebama modernog čovjeka: PU pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralješnicu te dugo zadržava prvobitni oblik.

 

Jednostavne i čiste linije

A mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su daleko više na cijeni nego u vrijeme kada su kuće bile prostranije, a život sporiji. U to je doba masivni i bogato ukrašeni namještaj bio statusni simbol, dok danas većina ljudi preferira jednostavne i čiste linije. Namještaj od PU pjene je višenamjenski – može poslužiti kao fotelja na razvlačenje u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjom sobi. Najčešće se od PU pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako je trosjed i fotelju lako pretvoriti u krevet.

 

Prema iskustvima kupaca i djeca vole PU namještaj jer:

 

* nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru

* može se razvlačiti i prilagođavati po potrebi – može poslužiti kao stol i stolica, ali po potrebi djeca mogu spavati na njemu

Uspješno se uklapa u svaki prostor

 

Uz trajnost i izdržljivost, roditelji ga vole jer se i lako održava. Tkanina se skida i nakon pranja u perilici izgleda kao nova ili se jednostavno zamjeni drugim uzorcima. Pažljivim odabirom boja, tekstura, dezena kao i vrste materijala dolazi se do vrlo široke primjene… od dječjih igraonica i soba, boravaka, apartmana i hotela do odvjetničkih ureda – namještaj od PU pjene uspješno se uklapa u svaki prostor.

 

Za više savjeta o uređenju doma posjetite neko od tjednih savjetovanja koje organizira DUT i saznajte više o ovom čudu od namještaja.

cure.ba

Komentari

komentara