Kuća i hrana

Jelo na kašiku – Čorba od pečenog paradajza

Napisao admin

Da li ste čuli, za prste polizat


(Foto: arhiva)

Sastojci:

4 zrela paradajza

2 crvene roge paprike

1,5 dl supe od povrća

40 ml maslinovog ulja

1 kašika sjeckanog povrća

biber

so

Priprema:

1. Paradajz dobro oprati i presjeći napola, papriku uzdužno presjeći i čistiti od sjemena i peteljke.

2. Očišćeno povrće preliti maslinovim uljem, začiniti po ukusu i promiješati, a zatim preručiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrijanoj na 200°S dok povrće ne svene i omekša.

3. Nakon toga, pečeno povrće s malo supe izmiksati u blenderu. Preručiti u odgovarajuću posudu i ispasirati da bi se odstranila opna povrća. Dobijenu kašu sipati u šerpu, naliti supom, posuti sjeckanim peršunom i začiniti po ukusu, pa kuvati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.

4. Gotovu čorbu, po želji, poslužiti uz tostirani hljeb.

žena.hr

Komentari

komentara