Kuća i hrana

Jeste li probali – Banana desert u tegli sa keksićima

Napisao admin

Fil:

1 kašika želatina

2 jaja

10 žumanaca

3/4 šoljice šećera u prahu

2 šoljice slatka pavlaka

štapić od vanile

2 šoljice pasiranih banana

1 kašika limunovog soka

Parfe:

1 slatka pavlaka

2 kašike šećera

2 kašike burbona

3 zrele banane

2 kašike jogurta

1 kašika limunovog soka

30 do 40 kolačića sa ukusom vanile


(Foto: arhiva)

Priprema

Za fil:

sipajte četvrtinu šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.

 

U činiji pomiješajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomiješajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuhajte na srednjoj vatri između 5 i 7 minuta, sve dok se masa ne zgusne.

Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuhajte između 8 i 10 minuta, miješajte drvenom varjačom – sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata prije serviranja.

 

Kako biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomiješajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju, piše “CDM“.

 

haber.ba

Komentari

komentara