Kuća i hrana

Mala pomoć – Ne možete da zaspite od vrućine? Probajte ove trikove!

Napisao admin

Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Probajte da se ne nervirate. Dovoljna je muka to što ne možete da zaspite, ako se budete još i nervirali zbog toga, samo ćete podići temperaturu tijela i biće vam još gore. Dakle, mirno lezite i pokušajte da prihvatite činjenicu da su vrućine tek počele i da će vam biti potrebno neko vrijeme da se naviknete. Ako uspijete da se opustite, bićete korak bliže cilju – padanju u san. 

 

Sjećate se ventilatora? Klime su ih nepravedno potisnule, mnogo je prijatnije spavati u sobi u kojoj radi ventilator, nego u onoj u kojoj “duva“ klima. 

 

Ne pretjerujte sa hranom i pićem kasno uveče. Generalno nije pametno jesti i piti alkohol prije spavanja, ali ljeti to podnosimo još teže. Posljednji obrok neka bude bar dva sata prije odlaska u krevet. 

 

Koristite pamučnu posteljinu. Pamučne tkanine su lagane i prozračne, omogućavaju koži da diše. Svila, saten i “mješavine“ neka sačekaju jesen. 

 

Neka vam tokom noći čaša vode bude pri ruci. Ali, nemojte se nalivati tečnošću prije odlaska na spavanje jer ćete onda u toku noći svaki čas ustajati da biste otišli do toaleta. 

 

Tuširajte se mlakom vodom. Čak i ako vam hladan tuš zvuči primamljivo, bolje je da voda bude mlaka. Suviše hladna će vas razbuditi, i – zbogom spavanju.

kolektiv.me

Komentari

komentara