Kuća i hrana

Razmazite svoje nepce – Kokosova fantazija!

Napisao admin

Isprobajte recept za Kokosovu fantaziju!


Kokosova fantazija (Foto: Ljiljananieder.com)

Sastojci:

Tijesto:

    6 bjelanjaka
    sol, prstohvat
    20 dag šećera
    10 dag kokosovog brašna
    5 dag glatkog brašna
    ½ vrećice praška za pecivo

 Preljev:

    2 dl mlijeka

Krema:

    6 žumanjaka
    15 žlica šećera
    2 vrećice pudinga od vanilije
    5 žlica oštrog brašna
    1 l mlijeka
    5 žlica likera od kokosa ili Malibu (rum od kokosa)
    25 dag maslaca
    3 dl slatkog vrhnja

 
Za dekoraciju:

    3 dag čokolade za kuhanje
    par kapi ulja
    30 jezgri lješnjaka
    5 dag kokosovog brašna
    

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 °C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno sa prstohvat soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg oprezno povezati.

Lim za pečenje (34 x 28 cm) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180 °C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 2 dl mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi.

2 vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko, te dobro izmiješati. 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica. Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno sa likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući.

3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti sa 5 dag kokosovog brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku.

Čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše. Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.
 

ljiljananieder.com

Komentari

komentara