Kuća i hrana

Australci zaluđeni kolačem koji se sastoji od dva sastojka, isprobajte i vi ovaj desert

Napisao H. H.

Ljubitelji slatkiša u Australiji ludi su za ukusnim kolačom koji se sastoji od samo dva sastojka. Riječ je o tako jednostavnom receptu, da ga možete i sami isprobati kod kuće. Čak i oni koji se ne snalaze baš najbolje u kuhinji ne mogu pogriješiti.

Ovaj recept počeo se širiti društvenim mrežama u Australiji, a vrlo brzo zaludio je i ostatak svijeta.

Sve što vam treba za ovaj desert je mješavina za biskvit od vanilije i kompot po vašem izboru (većina koristi jabuke), piše Metro.

Mada je mnogima teško vjerovati da se može napraviti kolač bez mlijeka, jaja, maslaca…, čini se kako je to ipak moguće. I ne samo da je moguće, nego je i ukusno, ako je vjerovati stranim medijima.

Sok od kompota zamijenit će vlažne sastojke. Potrebno je da uzmete mješavinu za kolač koju možete kupiti u svakoj trgovini i stavite u posudu. Zatim ocijedite jabuke i dodajte ih zajedno s malom količinom soka u kojem su bile. Možete dodati cimet za aromu. Sve dobro promiješajte i stavite u kalup za pečenje. Pecite 40 minuta na 160 stepeni Celzijusa, prenosi “Klix“.

Svi koji su isprobali ovaj recept dijele mišljenje kako je ovo jedan od najboljih i najjednostavnijih kolača na svijetu.

Komentari

komentara