Kuća i hrana

KORISNI TRIKOVI – Evo kako napokon imati besprijekorno bijelo rublje

Napisao admin

Nikako ne uspijevate dovoljno dobro izbijeliti bijelo rublje, a žute mrlje i tamna boja postali su normalna pojava? Ne očajavajte, evo nekoliko vrlo korisnih trikova…


bijelo (foto:cure.ba)

Bez obzira na to koju vrstu omekšivača upotrebljavate, koncentrat iz omekšivača vrlo lako se može ‘uvući’ u materijal pa čak i ostaviti mrlje, pa odjeća može izgledati žuta ili tamna. Mrlje s odjeće možete ukloniti namakanjem tkanine ili pak trljanjem mrlje običnim sapunom te je zatim oprati u najtoplijoj vodi koju može podnijeti.

Međutim, prema Good Housekeeping Research Instituteu, postoji jedan odličan trik koji će vam pomoći da bijelo rublje zauvijek održite bijelim, čistim i bez mrlja. Naime, prema tom savjetu, veću količinu bijele odjeće potrebno je oprati s jednom šoljicom omekšivača vode, pola šoljice amonijaka te bez deterdženta.

Bez obzira na to kakvu perilicu rublja imali, kada perete bijelo rublje, vrlo je važno ne pretrpati perilicu i ne napuniti je do vrha. Inače neće biti dovoljno mjesta za djelovanje deterdženta protiv prljavštine te odjeća neće biti dobro oprana. Imajte na umu: manja količina rublja zauzet će jednu trećinu bubnja mašine, srednje velika količina rublja zauzet će jednu polovinu zapremine perilice, dok će velika količina rublja zauzeti i do tri četvrtine prostora.

Pitate se kako hoteli uspijevaju održati peškire uvijek tako bijelima? Možda će vas iznenaditi, no hotel u Mahwahu u New Jerseyju, na primjer, peškire pere u čak tri odvojena pranja. Tako prvo pranje sadržava samo deterdžent za rublje, drugo omekšivač, a treće izbjeljivač. No, rijetko ko zaista ima vremena i energije toliko dugo prati rublje, ali ono što možete učiniti je nakon što perilica završi pranje s deterdžentom pokrenite brzo pranje s izbjeljivačem te ćete tako zaista izbijeliti rublje. No, zapamtite, s hotelima se jednostavno ne možete nadmetati jer oni vrlo često bacaju peškire nakon mjesec dana upotrijebe, piše lifestyle.ca.msn.com.

cure.ba

Komentari

komentara