Kuća i hrana

Savjeti – Kako pospremiti kuću/stan u samo 2 sata

Napisao admin

Dolaze gosti, a kuća izgleda više kao cirkus ili svinjac ili jednostavno morate počistiti cijelu kuću ili stan, a nemate cijeli dan.


Čišćenje (Foto: Cure.ba)

Bez obzira na motiv, evo kratkih savjeta kako rješiti sve u samo 2 sata.Počinjemo s 15-minutnim radom u kuhinji. Prvo pospremi radne površine i obriši ih vlažnom krpom, stavi prljavo suđe u perilicu i operi sudoper.

Sljedećih 15 minuta posvetite pospremanju dnevnog boravka i blagavaonice. Uzmite korpu za veš i u nju potrpajte sve što ne spada u ovu sobu (hrpe dječjih igračaka, papuče, odjeća, novine…). Košaru za sada samo odloži u sobu u koju niko neće zalaziti. Bacite smeće.

Krećemo u kupaonicu. Operi WC školjku, operi kadu i lavabo-e (pazi – ovo nije detaljno čišćenje kupaonice, već samo površinsko koje ne smije trajati više od 15 min.). Pospremi prljavi veš, baci smeće i stavi svježe peškire.

Na kraju hodnik. Pospremi cipele i odjeću u ormare. Napravi mjesta za odjeću i obuću gostiju i pripremi im papuče (pogotovo ako je vani mokro).

Odmori se 15 min uz sok ili kafu.

Isplaniraj hranu i piće koje ćeš poslužiti.U sljedećih 30 minuta usisaj sve prostorije i operi podove (dobar i praktičan savjet je korištenje gotovih maramice za pranje podova – odlično čiste i pod se brže suši).

I na kraju, neka tvoj dom zrači skladom i udobnošću. Stavi buket cvijeća na stol, zapali mirisnu svijeću, stavi lijepe stoljnjake. Upali ugodnu muziku i nipošto ne pali televizor!

cure.ba

Komentari

komentara