slot online 2023

Jeste li čuli za njih – Nekoliko čudnih proizvoda za mršavljenje koji su hit u svijetu

Napisao admin

Dijeta je jako aktuelna tema širom svijeta. Vidjeli smo stotine i hiljade proizvoda koji obećavaju mršavljenje preko noći, iako je većina njih totalni promašaj, ili čak i gore, opasna po zdravlje.


Mršavljenje (foto: cure.ba)

Predstavljamo vam i nekoliko dijeta i proizvoda za mršavljenje koji se koriste širom svijeta, a za koje možda do sada i niste čuli, piše “pixelizam.com”.

1. Japan: Sunčane naočale  za mršavljenje

U Japanu, sunčane naočale nemaju samo ulogu da štite oči od Sunca, u Japanu, od sunčanih naočala i mršate. Barem je takva ideja sa ovim tamno plavim naočalama kroz koje vam hrana ‘izgleda dosadno’.

Navodno, plava nije privlačan boja, pa kada pogledate hranu, nećete imati želju da je jedete. Ako ste zabrinuti da ćete od gladi biti pod stresom, nemate razloga za brigu. Plava je također umirujuća boja.

2. Meksiko: Dijetalni prsten

Prema reklami, magnetski dijetalni prsten je u osnovi čarobni štapić za gubitak težine u obliku prstena.

Reklama obećava da će se gubitak težine desiti jako brzo, samo nosite prsten na drugom prstu svaki dan kako bi na taj način ciljali različita problematična područja. Navodno, možete izgubiti više od 30 kilograma za tri sedmice. Navodno.

3. Indija: Dijeta Suncem

Ako želite da smršate, evo jedna odlična ideja: Samo nemojte jesti! Umjesto trošenja vremena na priremanje i konzumirnaje hrane, možete dobiti istu iz sunca i svoje spiritualnosti. Naravno, ovo preporučuje Indijski guru Prahlad Jani – a ne medicinski eksperti. On tvrdi da nije ništa jeo ili pio već 70 godina.

Nažalost ova dijeta, također poznata kao breatharianism ili Pranic ishrana, je odgovorna za najmanje četiri smrti od 90-ih, a stručnjaci upozoravaju da ona također uzrokuje i niz zdravstvenih problema.

4. Južna Koreja: Valjak za mršavljenje i oblikovanje lica

Standardi za ljepotu variraju od države do države, a u Južnoj Koreji, lijepa djevojka je ona kojoj je lice oblikovano na „V“. Upavo zato i postoji valjak kojim možete olikovati svoje lice i postati prekrasni.

Iako se čini kao proizvod koji bi možda kupili nekome kao šaljivi poklon, u J. Koreji valjak shvataju jako ozbiljno. Pored masaže lica, valjak navodno “topi salo sa lica”.

5. Kina: Dijeta valjkastim crvima (bljak!)

Mi možda cijepimo kućne ljubimce protiv njih, ali studentice u Xiamenu u Kini navodno jedu jaja ovih crva kako bi im se izlegla u stomaku. Uglavnom, ovo rade kako bi što prije izgubile na težini i na taj način lakše mogle pronaći posao.

Najgore od svega, ova dijeta zaista topi salo velikom brzinom, ali sa ozbiljnim posljedicama. Osim što uzrokuje anoreksiju, infekcija može uzrokovati druge ozbiljne bolesti kao što su respiratorne poteškoće, upala pluća i jetre ili proširenje slezene.

cure.ba

Komentari

komentara