slot online 2023

Sagorite kalorije na lijen način – Neobični načini sagorjevanja kalorija

Napisao admin

Dosadio vam je svakodnevni odlazak u teretanu i izbacivanje najomiljenije hrane iz jelovnika. Nemojte tugovati, mi imamo rješenje. Preskočite teretanu i izgubite težinu na lijen način!


Mjerenje struka (Foto: Cure.ba)

1.       Seks. 

Seks je odličan način gubljenja kalorija, a ako budete koristili pozu gdje ste vi gore, i radili je 30 minuta, izgubit ćete 207 kalorija.

2.       Trgovina. 

Otrčite li do trgovine tempom kao što to radite u teretani, izgubit ćete 144 kalorija po satu.

3.       Feniranje. 

Potrošite svako jutro 30 minuta uređujući kosu, na taj način ćete izgubiti 100 kalorija. Usput ćete sačuvati i novac koji bi dali u salonu.

4.       SMS. 

Pisanje SMS poruka također sagorjeva kalorije. Jedan sat pisanja poruka sagorit će 132 kalorije. Prema tome, dopisujte se što više možete sa vašim prijateljima i porodicom.

5.       Ljubljenje. 

Pretvarajte se da ste u srednjoj školi i ljubite se sa vašim partnerom što više možete. Ukoliko to budete radili 15 minuta izgubit ćete 23 kalorije.

6.       Tuširanje. 

Tuširajte se hladnom vodom i na taj način izgubite kalorije. Ukoliko se budete tuširali hladnom vodom, vaše tijelo će raditi kako bi održalo normalnu temperaturu, i na taj način ćete izgubiti 100 kalorija.

7.       Štapići. 

Jedite sa štapićima hranu i izgubite 25 kalorija po obroku.

8.       Čišćenje. 

Vaša rutina  čišćenja je odličan način da treninirate. Ukoliko perete prozore izgubit ćete 132 kalorije za pola sata, čišćenje poda  sagorijeva 135 kalorija za pola sata, pa čak i slaganje rublja sagorjeva kalorije – 136 kalorija po satu.

9.       Masaža. 

Masiranje može sagorjeti 145 kalorija! Da bi to postigli potrebno je da pružite svom dragom užitak masaže od 30 minuta.

10.   Smijeh. 

Mislili ste da nije moguće sagorjeti kalorije ako sjedite na kauču? Prevarili ste se! To je vrlo lako ukoliko nabavite vaše omiljene komedije i “bacite” se na dozu smijeha. Deset minuta jakog smijeha sagorjeva 40 kalorija.

cure.ba

Komentari

komentara