slot online 2023

Unesite dovoljno tečnosti – Ljetni napici za ravan stomak

Napisao admin

Ljetne vrućine su vrijeme kada posebno moramo da pazimo na to da pijemo dovoljno tečnosti. Tražimo zdrave ljetne napitke koji će nas osvježiti, ali i one pomoću kojih nećemo unijeti dodatne kalorije.


limunada (foto:cure.ba)

Voćni sokovi, slatke limunade i alkoholni kokteli nisu najbolji izbor ako pazite na liniju. Magazin Prevention donosi prijedloge osvježavajućih ljetnih pića koja možete da pijete bez griže savjesti, a spriječavaju nadutost stomaka i pomažu u gubljenju kilograma.

VODA S UKUSOM

Obična voda pomaže u mršavljenju jer pročišćava organizam, sprečava zadržavanje tečnosti koja izaziva nadutost i zadržava osjećaj sitosti. Ako vam ukus obične vode ne odgovara, dodajte nekoliko kriški svježeg krastavca, limuna, narandže ili limete.

FRAPE OD LUBENICE ILI ANANASA

Lubenica je niskokalorično voće koje je odličan sastojak za zdravi šejk. Sadrži veliku količinu vode, likopen i aminokiselinu arginin koja smanjuje tjelesnu mast i povećava mišićnu masu. Ananas sadrži enzim koji poboljšava varenje, topljenje masti i spriječava nadutost.

LEDENI ČAJ OD NANE I ZELENI ČAJ

U vrelim danima, ledeni čaj je idealan napitak. Menta pomaže u sagorjevanju masnoća i spriječava nadutost stomaka.

Zeleni čaj pomaže u sagorjevanju masnoća, posebno kada se pije prije vežbanja, a bogat je antioksidansima koji pomažu u smanjenju masnoća na samom stomaku, prenosi She.

FRAPE OD CRNE ČOKOLADE

Crna čokolada pomaže u mršavljenju jer smanjuje apetit i duže zadržava osjećaj sitosti. S obzirom da ovaj napitak sadrži dovoljno kalorija, idealan je kao obrok za doručak.

cure.ba

Komentari

komentara