slot online 2023

Ne trudite se uzalud – Kako se ne udebljati nakon odrađene dijete

Napisao admin

Teškog srca ste se odlučili na dijetu, bili ste dosljedni i držali ste se svoje odluke iako vam je to bilo iznimno teško, no sve se isplatilo kad ste shvatili da ste smršavjeli. No, što sad? Kako izbjeći ponovno debljanje?


Dijeta ( Foto : Cure.ba )

 Gubitak kilograma samo je pola bitke, dok je druga polovica sačuvati novu kilažu i izbjeći ponovno debljanje. Kad završite s dijetom, obično vam popusti pozornost i počinjete jesti više nego prije. Prvo napravite jednu grešku, pa drugu i ubrzo ponovno imate stare navike i prehrani.

Dolazi do toga da se svi izgubljeni kilogrami brzo vrate, a doda se još poneki. Poanta he da promijenite cjelokupni način prehrane i da bez puno razmišljanja vodite zdrav život, jer svaki dobiveni kilogram nakon održane dijete mnogo je teže skinuti nego što je to bilo prije dijete.

Kako biste sačuvali novu težinu, i dalje morate razmišljati o kalorijama koje unosite u organizam. Da biste sagorjeli samo jednu limenku gaziranog pića potrebno je hodati pola sata, a u suprotnom ćete se svake godine udebljati u prosjeku 4.5 kilograma. No, gdje je tu ostala hrana?

Ako vam je teško skakati po spravama u teretani – hodajte! Prosječna odrasla osoba tijekom jednog dana napravi između 2500 i 3500 koraka. Više od deset tisuća koraka na dan pomaže vam da se osjećate bolje i održavate stečenu kilažu, pa čak i da smršavite.

Pazite kako kupujete. Trgovine posjećujte samo onda kada ste siti, držite se popisa namirnica koje ste si prethodno zapisali i nemojte kupovati one proizvode koji će vas dovesti u iskušenje. I dalje budite svjesni onog što unosite u organizam, baš kao i kada ste držali dijetu. Napravite neki svoj plan prehrane i držite se toga.

Nastavite se mjeriti i vagati, ali nemojte pretjerivati. Jednom tjedno sasvim je dovoljno provjeriti jeste li se počeli debljati. U tom slučaju, bolje je da odmah pripazite što jedete nego da se opustite i prepustite hrani.

Sasvim je u redu da s vremena na vrijeme pojedete nešto što nije strogo preporučljivo, ali držite se malih porcija. U međuvremenu, nikako nemojte preskakati međuobroke, pazite na unos i kvalitetu hrane. Naviknite se voditi zdrav život, ne toliko zbog kilograma, koliko zbog vas samih i vašeg zdravlja.

cure.ba

Komentari

komentara