slot online 2023

Razmotrite vaš plan vježbanja – Fitnes greške koje prave mnogi od nas

Napisao admin

Predstavljamo vam neke od najčešćih grešaka koje pravimo pri vježbanju.


Fitnes (Foto: Cure.ba)

Velika očekivanja za kratak period

Vežbanje treba da bude način života, a ne privremena aktivnost pred ljeto. Redovno vježbanje sigurno će donijeti rezultate, samo što morate biti uporni i motivisani.

Neredovno vježbanje

Potpuno pogrešno je da mislite, da ako propustili vježbanje poslednje dvije sedmice, možete da nadoknadite sa jakim, agresivnim treningom i duplim serijama vježbi.

Počinjanje treninga bez vježbi za rastezanje i zagrijavanje

Ako isključite vježbe za rastezanje i zagrijavanje, rizikujete da se povrijedite, ali i umanjite učinkovitost treninga.

Za skidanje stomaka samo trbušnjaci

Znamo svi da, ako se ne oslobite viška masnih naslaga na stomaku, nema ravnog stomaka. A da biste odstranili naslagano salo, nisu vam potrebni samo trbušnjaci. Neophodno je da radite kardio vježbe i da smanjite unos kalorija, naravno. 

Najvažniji su rezultati koje pokazuje vaga

Kilogrami koje pokazuje vaga treba da su vam važni i da vas motivišu, ali nemojte svaki dan da očekujete rezultate. Vježbe za učvršćivanje tijela mogu pokazati rezultate u vašem izgledu, bez da ih pokaže i u kilogramima.

Izbjegavanje vježbi sa tegovima

Mnoge žene se boje da će “nabiti“ previše mišića vježbama sa tegovima, te ih zato izbjegavaju i primjenjuju samo kardio vježbe. Ali, svaki trening treba da bude izbalansiran.

Isti fitnes plan duže vrijeme

Mnogo je važno da imate fitnes plan po kojem ćete se orijentisati pri vježbanju, ali je isto tako važno i da taj plan mijenjate i nadogradjujete. Ako svaki put imate rutinu, vremenom se tijelo navikne na tu rutinu i počinje da sagorijeva manje kalorija.

cure.ba

Komentari

komentara