slot online 2023

Usvojite ih i imajte savršeno tijelo – 20 tajni ravnog stomaka!

Napisao admin

Savršeno ravan stomak nećete postići izgladnjivanjem niti mukotrpnim vježbanjem u teretani.


Ravan stomak (Foto: Cure.ba)

Smanjenje masti na području stomaka ćete postići kombinacijom pravilne ishrane i pravilnim vježbanjem. Premali unos kalorija će podstaći zadržavanje masti, stoga je važno da unosite preporučenu dnevnu količinu kalorija. Ako ćete samo vježbati, a i dalje nepravilno jesti, vrijeme koje ćete potrošiti na vježbanje će biti uzaludno.

Pripazite na držanje

Pravilno držanje dok stojite, sedite ili vežbate će vas odmah učiniti vitkijima. Pravilno držanje će podstaći naprezanje mišića na području stomaka, a ne treba ni spominjati koliko je pravilno držanje važno za kičmu.

Trošite mast

Vežbe snage će vam pomoći da definišete mišiće stomaka, ali nemojte zaboraviti na aerobne vežbe koje su najbolje za mršavljenje. Ako želite doći do brzih rezultata, radite intervalne treninge koji se sastoje od vežbi snage i aerobnih vežbi.

Opustite se

Prevelika količina stresa može izazvati hronično visok nivo hormona stresa u telu koji smanjuju sposobnost tela da troši masti na području stomaka. Ako ste uvek napeti, vežbajte tehnike opuštanja.

Počnite sa zobenim pahuljicama

Tajna ravnog stomaka je konzumacija hrane koja će vam pomoći da potrošite masti sa stomaka. Najbolja hrana je ona koja sadrži puno vlakana. Za doručak pojedite zobene pahuljice pomešane sa omiljenim voćem. Zobene pahuljice su odličan izvor vlakana, a voće će jelo učiniti još zdravijim i ukusnijim.

Pazite šta pijete

Nije važno samo ono što jedete, već i šta pijete. Pogrešna pića mogu izazvati nadutost. Pijte vodu, prirodne voćne sokove i čaj. Zaboravite na gazirana pića jer će ona izazvati različite probavne tegobe i smanjiti sposobnost tela da troši masti, a obiluju i šećerom.

Držite se dalje od ovoga

Postoji hrana koja će vam pomoći da izravnate stomak, kao i ona koja će prouzrokovati nadimanje. Izbegavajte hranu za koju ste primetili da vas nadima.

Radite trening za celo telo

Ako ćete raditi samo trbušnjake, možete zaboraviti na brze rezultate jer njima aktivirate samo jednu mišićnu grupu. Fokusirajte se na mišiće celog tela i radite vežbe za celo telo, kao što su čučnjevi. Osim što će ovakve vežbe učvrstiti celo telo, one će uštedeti vaše vreme.

Vežbajte sve mišiće

Ako radite samo jedan tip trbušnjaka, neki mišići će ostati uskraćeni. Stomak ćete izravnati ako ćete podstaći rad svih mišića.

Ne zaboravite na donji deo stomaka

Najkritičniji je donji deo stomaka, na kojem se kilogrami prvo nakupljaju. Da biste izravnali donji deo stomaka, dobro čitajte nutritivni sastav proizvoda. Smanjite unos zasićenih masti, rafinisanog šećera i jednostavnih ugljenih hidrata.

Jedite zdrave masti

Nezasićene masne kiseline će podstaći sagorevanje masti. Njih ćete pronaći u namirnicama kao što su avokado, bademi, maslinovo ulje i pistaće.

Vežbajte jogu

Joga je odlična za istezanje i oblikovanje mišića celog tela. Radite pokrete koji će naprezati i ujedno istezati mišiće stomaka.

Jedite što je više moguće sveže

Sol, šećer i masna hrana će izazvati nadutost, dok će sveže voće i povrće, i cele žitarice učiniti upravo suprotno.

Kontrolišite veličine porcija

Bez obzira na to što redovno vežbate, niko neće videti definisane mišiće ako su prekriveni viškom kilograma. Kontrolisane veličine porcija će vam pomoći da izgubite neželjene kilograme.

Vežbajte sa tegovima

Ako mislite da vam tegovi neće pomoći u definisanju mišića, varate se. Uzmite bućice i sa njima vežbajte što češće. Pravi izazov je raditi vežbe za celo telo, ali sa bućicama.

Pronađite ravnotežu

Još jedan način da izgradite mišiće stomaka je da svoju vežbu uradite malo težom. Tako, na primer, sklekove radite na BOSU lopti.

Vežbajte donji deo stomaka

Za donji deo stomaka su najbolje vežbe kao što su makazice. Sve što će uzrokovati naprezanje mišića donjeg dela stomaka treba postati deo vaše svakodnevne rutine vežbanja.

Ne zaboravite na leđa

Snažna leđa će učiniti da izgledate više i mršavije, a ujedno će pomoći i kod izravnavanja donjeg dela stomaka.

Jedite nemasne proteine

Nemasni proteini će podstaći sagorevanje masti i duže vas držati sitim. Jedite ribu, ćuretinu ili piletinu.

Radite izdržaje

Izdržaj je odličan za izgradnju i definisanje mišića stomaka. Podstaknuće rad mišića celog stomaka, nogu i ruku.

centar-zdravlja

Komentari

komentara