slot online 2023

Vježbanje je korisno – Sigurne vježbe tokom menstruacije

Napisao admin

Većina žena obično ne vježba tokom menstruacije. No, istina je da vježbanje zapravo može biti korisno za vas u ovom periodu. To je zbog toga jer vježbanje povećava cirkulaciju krvi, smanjuje nadutost, pa čak i pomaže u ublažavanju menstrualnih grčeva.


Vježbe (foto: cure.ba)

Postoji niz vježbi koje možete raditi za vrijeme menstruacije. Jedino zlatno pravilo za vježbanje tokom ovog perioda jeste da se suzdržite od dizanja teških utega ili pretjeranog vježbanja. Evo nekoliko vježbi za žene koje možete raditi tokom mjenstruacije.

Šetnja.

Najbolja vježba za vrijeme mjesečnice jeste kardio vježba slabijeg intenziteta. To je zbog toga što ova vježba pomjera vaeš mišiće i ubrzava otkucaje srca. Šetnja po vašem susjedstvu će vas podmladiti i ojačati.

Trčanje.

Ako se osjećate nemirno i naduto, dobra ideja je da idete na trčanje. No, vrlo je važno imati na umu da ne forsirate vaše tijelo do krajnjih granica. Trebate znati kada prestati sa vježbanjem. Trčanje će povećati cirkulaciju krvi i poboljšati vaš metabolizam. Trčanje je izvrstan način za povećanje razine energije. Uvijek pijte puno vode prije trčanja.

Aerobik.

Aerobik je odlična vježba tokom mjesečnice, jer vam pomaže u tome da se oznojite. Aerobik od pola sata sigurno će povećati vašu energiju.

Vježbe za stomak.

Trbušnjaci su odlična vježba koju možete raditi za vrijeme mjesečnice. To je odličan način da opustite vaše trbušne mišće.Vi možda mislite da je izvođenje trbušnjaka kontraproduktivno, ali oni će vam zapravo pomoći da ublažite bol koju osjećate zbog svojih menstrualnih grčeva.

Vježbe kod kuće.

Kada imate menstruaciju, rijetko ko će se od nas odlučiti da ide u teretanu. Ono što možete uraditi jeste vježbanje u kući. Dakle, umjesto da boravite u svom krevetu i valjate se tokom mjesečnice u njemu, počnite raditi neke vježbe. Činjenica je da će vježbe tokom mjesečnice smanjiti grčeve je samo dodatna prednost.

ljepota.ba

Komentari

komentara