slot online 2023

Jogurt smanjuje težinu

Napisao H. H.

Brojne studije su pokazale i dokazale da ishrana sa smanjenim unošenjem kalcijuma dovodi do bržeg gojenja zato što masne ćelije postaju veće i masnije. Uz dodatak jogurta ishrani ubrzava se gubitak tjelesne težine i smanjuje veličina stomaka!

U kliničkoj studiji naučnici su ispitivali 34 inače zdrava ali gojazna ispitanika koje su podijelili u dvije grupe. Ispitivanje je trajalo 12 nedjelja. Prva grupa ispitanika pila je tri puta dnevno po 180 grama jogurta bez masti, obezbjeđujući oko 1100 miligrama kalcijuma dnevno. Druga grupa je dobijala samo jednu porciju jogurta i obezbjeđivala unos kalcijuma od 400-500 miligrama dnevno. Obje grupe su unosile po 500 kalorija manje nego što je uobičajeno da bi se stimulisao gubitak tjelesne težine.

Kao što se i očekivalo, obje grupe ispitanika izgubile su tjelesnu težinu, ali je taj gubitak bio značajno veći u grupi koja je pila više jogurta. Ispitanici koji su pili po jednu porciju jogurta dnevno u prosjeku su izgubili pet kilograma za 12 nedelja, dok su ispitanici koji su pili po tri jogurta dnevno izgubili u prosjeku šest i po kilograma za isto vrijeme.

Čaša nemasnog jogurta od 180 grama daje vam dovoljno bjelančevina, puno vitamina B12, kalcijuma, cinka i ostalih hranljivih sastojaka koje je vrlo teško naći u drugoj vrsti hrane na jednom mjestu. Jogurt ima samo 140 kalorija i vrlo je značajan u održavanju normalne crijevne flore,PIŠE Aura

Komentari

komentara