slot online 2023

Brak me ugojio – Gojazna supruga poslije razvoda za godinu dana smršala 45 kilograma

Napisao admin

Tarin Rajt (31) nije bila sretna u braku i odmah na početku te veze počela je da se goji, iako nikada ranije nije imala probleme sa težinom. Kada je napustila muža kilogrami su sami počeli da se tope i bez mnogo truda, ova gojazna Britanka za 12 mjeseci opet je postala zgodna žena.


Gladna žena (foto: zena.hr)

Za mnoge ljude raskid je okidač za prežderavanja brzom i nezdravom hranom i gomilanje kilograma. Tarin Rajt, naprotiv, razvod je shvatila kao priliku da u svom životu napravi pozitivne promjene.

–  Brak me je učinio debelom, a samački život naveo me je da se ponovo osjećam i izgledam seksi. Pre braka uvijek sam bila zadovoljna svojom figurom. Promjena koja je došla sa bračnim životom nikako mi nije prijala, ali sad se osjećam sjajno. Njeverovatno je to što nisam ni pokušavala sa dijetama, težina je prosto počela da se topi. Sigurno neću žuriti da se ponovo udam– kaže Tarin koja je muža upoznala kao zgodna djevojka od 23 godine. Nakon upoznavanja u klubu prošlo je svega nekoliko nedjelja prije nego što su počeli da žive zajedno, a već slijedeće godine su se vjenčali.

Iako se od početka veze do vjenčanja ugojila desetak kilograma, sa 57 kilograma na vjenčanju, situacija nije bila kritična. Ali od samog početka braka, dramatično je  postajala sve gora. 

– Nakon nekoliko godina, iznenada sam se probudila jednog jutra i shvatila da je stara ja netragom nestala. Njeno mjesto sada zauzima ova velika, debela i duboko nesretna osoba. Od nezavisne djevojke koja voli zabave i uživa u žurkama, pretvorila sam se u suprugu za koju je zabava gledanje tv- a. Centar mog života bila je sofa na kojoj sam planirala šta da pojedem za večeru – sjeća se.

Bračni život, nije joj dozvoljavao da izgubi na težini. Kao djevojka je mogla da preskoči poneki obrok i brzo smrša, ali brak je to promijenio.

– Jedina stvar kojoj smo se kao par radovli bila je flaša vina , film i brza hrana vikendom. Od ovoga nisam mogla da odustanem, zato što je to bilo jedino što nas je povezivalo. Nismo imali djecu, pa se sve svodilo na zajedničko vrijeme uz neki obrok- priznaje.

Kako je praznina u braku rasla, Tarin se sve više okretala hrani. Umjela je sebe da počasti cijelom porodičnom picom. Kako sama kaže, ovo joj je bila jedina utjeha i bijeg od suočavanja sa činjenicom da je nesretna.

 –   Ni jedno od nas nije željelo da prizna da brak ne funkcioniše. Bilo je lakše kupiti gomilu čokolade i zabiti njušku u nju, nego suočiti se sa istinom – kaže ova zgodna mlada žena.

Sa povećanjem suprugine težine, pogoršavala se situacija u braku.

– Bila sam sigurna da mužu više nisam privlačna, pa sam izbjegavala fizički kontakt.  Počela sam da nosim staru vrećastu odjeću i da se osjećam kao umorna sredovječna žena. Pokušavala sam da skinem kilograme i ponovo budem seksi, kako bih poboljšala vezu sa suprugom, ali potajno sam jela picu i čokoladu, jer sam bila užasno usamljena i bilo mi je dosadno.

Tarin se tako vrtjela u krug, ubijeđena da joj je promjena neophodna, ali bez snage da je započne. Na prekretnicu je došla prošle godine, tokom jedne naizgled obične večeri.

–  To je bilo tipično popodne, ja sam se upravo vratila sa posla, a moj muž se probudio poslije noćne smjene i već se spremao da izađe. Jedva da smo se i pogledali. Kada sam ostala sama odjednom sam shvatila da imam dva izbora- da napadnem frižider, ili da spakujem torbu i odem- kaže Tarin prisjećajući se kako je odlučila da konačno napusti muža. 

Prijateljica joj je dozvolila da neko vrijeme ostane kod nje. U roku od pola sata, Tarin je spakovala stvari i uplašena ali osjećajući olakšanje, napustila muža. 

Nakon što je prelomila i donijela ovu tešku odluku, Tarin se potrudila da se ponovo zbliži sa starim prijateljima. Ubrzo je shvatila da joj aktivan društveni život pomaže, ne ostavlja joj toliko vremena da jede ili razmišlja o hrani i da bez posebnog truda, gubi kilograme. 

– S obzirom da sam imala šta da radim i bila vrlo zauzeta, hrana više nije bila glavni fokus mog života. Zgrabim šta stignem u prolazu i ne misleći o tome. Poslije samo par nedjelja, primijetila sam da mi je odjeća sve komotnija- zaključuje ova žena koja ponovo potpuno uživa u dražima samačkog života.  

Tairin je ubrzo podnijela zahtev za razvod, a kilogrami su nastavili da se tope. Nakon godinu dana Tarin je uspjela da smrša 45 kilograma i da ponovo bude zgodna mlada žena.

blic

Komentari

komentara