Zdravlje

OVA 8-GODIŠNJAKINJA PUNA NADE STAJALA JE U REDU U APOTECI: Ono što je tražila slama sva srca!

Napisao A. K.

Ponekad postoje trenuci sudbine koje niko ne može da objasni. Upravo to je priča Tess koja je svom mlađem bratu kupila čudo – i to samo za nekoliko dolara.

Tess je radosna i srećna 8-godišnjakinja koja živi sa majkom, ocem i mlađim bratom Endrruom u SAD. Oni su generalno jako sretna porodica. Međutim, jednog dana, Tess je čula svoje roditelje kako tiho razgovaraju o njenom mlađem bratu. Ona je znala da je on jako bolestan i da joj roditelji ostaju bez novca, prenosi “Kurir“…

Imali su plan da se presele u mali stan kako bi mogli da plate medicinske račune. Jedina stvar koja bi mogla da spasi njenog brata bila je jako skupa operacija. Tess je čula svog oca kada je rekao, “samo čudo može da spasi Endrrua sada“. Djevojčica je dobila ideju.

Tess je otišla u svoju sobu i uzela svoju kasicu prasicu. Ispraznila je i pažljivo prebrojala novčić po novčić, jednom, dva puta, tri puta – samo da bude sigurna. Stavila je u džep i izašla napolje.

Hodala je skoro 6 blokova prije nego što je naišla na apoteku. Tess je strpljivo čekala svoj red. Međutim apotekar je bio toliko udubljen u razgovor sa nekim čovjekom da nije ni primjetio djevojčicu: čak ni kada je lupkala nogom o pod i pročistila grlo. Tek kada je stavila novčiće na pult, čovjek je pogledao.

Iznerviran, pitao je, “Šta ti treba? Pričam sa bratom koga nisam vidio godinama.” Tess je pristojno odgovorila, “I ja imam brata. On je jako bolestan i želim da mu kupim čudo.” Apotekar je bio zbunjen u početku pa je Tess objasnila, “Moj brat Endrru ima nešto strašno što mu raste u glavi. Moj tata kaže da samo čudo može da ga spasi. I želim da vas pitam koliko košta čudo.

Izvini dijete, ali mi ovde ne prodajemo čuda”, rekao je mekanim glasom. “Nažalost, ja ne mogu da ti pomognem.” Tess je zatim rekla, “Molim vas, imam novca. Ako nije dovoljno, nabaviću još. Samo mi recite cijenu.

U tom trenutku apotekarov brat se okrenuo i pitao djevojčicu kakvu vrstu čuda njen brat treba. “Ne znam”, priznala je Tess. “Ali treba mu operacija i moj tata to ne može da plati, pa ću ja.” I držala je idalje novac u ruci.

Čovjek je pitao koliko novca ima. ” 1 dolar i 11 centi”, rekla je Tes. “To je sve što imam”. Čovjek se nasmijao, “Kakva slučajnost, to je tačna cijenačuda za tvog brata.” On je uzeo njen novac i pomogao joj da se vrati kući. Kada su stigli, porodica je otkrila da je čovjek jako poznat neurohirurg. On se ponudio da operiše Endrua besplatno i to je spasilo život dječaku.

Roditelji su ostali bez riječi. Pitali su se kolika je zaista cijena operacije, ali Tess se samo smješkala. Ona je znala tačnu cijenu: 1,11 dolara.

Kakav savršen primjer sudnine. Tess je poslušala svoj unutrašnji glas i instinkt koji je dobro vodio. Mali Endrru je sada bolje, a Tess je naučila da čuda zaista postoje.

Komentari

komentara