Zdravlje

U sudnici svi plakali! Monstruozni detalji zlostavljanja djevojčice (14)

Napisao A. K.

Djevojčica (14) iz Leposavića, koja je ostala trudna nakon što ju je njen otac R. M. (54) silovao, u tužilaštvu je detaljno ispričala sve kroz šta je prošla. Dok je ona svjedočila, čak su se tužilac i socijalni radnici zaplakali.

Ona je rekla da je silovanje trajalo tri godine, a počelo je ubrzo nakon što je prešla da živi kod oca poslije babine smrti, piše “Informer“.

– Iako ga je molila da prestane i da joj ne nanosi povrede, djevojčica tvrdi da se R. N. nije obazirao na njeno preklinjanje. Jednom prilikom joj je, kako je posvjedočila, rekao: “Ti si moja kćerka i ima da radiš sve što ti ja kažem” – naveo je izvor iz istrage i dodao da je dijete psihički slomljeno.

Nakon saslušanja Centar za socijalni rad preduzeo je sve mere zaštite maloljetnice koja je tri godine bila žrtva silovanja od strane oca.

– Ona će biti podvrgnuta pregledima i medicinskim analizama u Beogradu. Najvjerovatnije će, nakon toga, biti smještena u neku ustanovu ili će joj biti obezbjeđen neki drugi smještaj – kaže izvor.

Inače, silovanje je otkriveno tako što je djevojčica obavila sistematski pregled jer je trebalo da ide na ekskurziju.

– Prema pravilniku, prije odlaska na ekskurziju svi đaci su morali da obave sistematski pregled kod doktora. Kad je djevojčica došla na red kod doktora, ovaj je odmah shvatio da je trudna i uputio ju je u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici, u pratnji nastavnika i predstavnika škole– objašnjava sagovornik.

Pregledom je potvrđeno da je dijete u drugom stanju i da bi trebalo da se porodi za mjesec dana. Djevojčica je tada doktorima ispričala da ju je otac obljubio.

Uhapšenom R. M., koji je priznao da je silovao kćerku, određen je pritvor do 30 dana. Tokom istrage biće saslušano još nekoliko osoba čije izjave bi mogle da otkriju više detalja o strahotama koje je djevojčica preživljavala pune tri godine.

Komentari

komentara