Zdravlje

Djevojčici (13) govorili da ima zatvor, a u njoj je rastao tumor

Napisao H. H.

Kad je posjetila svog liječnika opće prakse žaleći se na bolove u trbuhu i nadutost, Kayleigh Donnelly (13) je poslana kući s objašnjenjem kako ju samo malo boli trbuh. No kako se njezini simptomi nisu poboljšali, majka je posumnjala da je u pitanju nešto puno ozbiljnije.

Kayleigh, koja ima šestero braće i sestara, je počela pokazivati simptome u siječnju 2016. godine, piše Daily Mail.

– Nije tjednima obavila veliku nuždu i općenito se osjećala jako loše. Odvela sam ju doktoru koji je rekao da samo ima zatvor. Dao nam je laksative, ali njoj nije bilo ništa bolje. U sljedećih četiri tjedna išle smo doktoru još četiri puta i zvala sam ga sigurno još pet puta. Svaki put bih dobila isti odgovor, dajte joj laksativ i bit će bolje – prisjeća se Lorraine (38), Kayleighina majka.

Nakon što joj se stanje pogoršalo doktor ju je poslao na pretrage u bolnicu, ali su ih u bolnici Centar Kraljice Viktorije u Morecambeu odbili s izgovorom da ne rade pretrage radi zatvora. Iduće jutro Kayleighina koža je bila voštano bijela, a trbuh joj je iz dana u dan bio sve veći.

– Bilo mi je toliko zlo da nisam bila svjesna što se događa oko mene. Moja mama je neprestano plakala – izjavila je Kayleigh.

Dva mjeseca nakon što su se pojavili prvi simptomi, Kayleighina majka ju je odvela u Kraljevsku bolnicu u Lancasteru i napravila kompletnu krvnu sliku. Rezultati su bili šokirajući. U dobi od samo 13 godina, Kayleigh je dijagnosticiran rak jajnika, i postala je jedan od najmlađih pacijenata s tom vrstom raka. U vrijeme dijagnoze rak se već proširio na jetru, slezenu, crijeva i zdjelicu.

Kayleigh je dijagnosticiran rak od 30 centimetara koji je bio težak više od tri kilograma. Uz to što je jedna od najmlađih pacijentica kojoj je dijagnosticiran rak jajnika u trenutku kad je otkriven, Kayleigh je bila u toliko lošem stanju da su doktori vjerovali da će umrijeti za par dana.

Prošla je nekoliko operacija i kemoterapiju te se bolest trenutačno nalazi u remisiji. U kolovozu 2017. je završila s kemoterapijom i sad ide na mjesečne preglede.

– Imamo sreće što je živa, ali koliku nesreću Kayleigh ima da dobije tako rijedak rak i to tako rano u životu – pitala se njezina mama Lorraine.

Doktor David Walker, medicinski direktor Zaklade Sveučilišnih bolnica Morecambe Zaljeva se javno ispričao Kayleigh i njezinoj obitelji za sve nedaće koje su prouzročili te je pokrenuo internu istragu.

Komentari

komentara