Zdravlje

RADENKOV OTAC LJUT I OGORČEN: Fingiraju dokaze i podmeću dokumentaciju!

Napisao H. H.

Milan Nikodinović iz Kozjaka, otac preminulog Radenka (8), ogorčeno priča o situaciji u kojoj se našao.

U istoriji bolesti za koju su mi u lozničkoj bolnici tvrdili da uopšte ne postoji, sada piše da smo odbili lečenje deteta u bolnici, što nedvosmisleno govori o fingiranju dokaza, kaže Milan Nikodinović iz Kozjaka, otac osmogodišnjeg Radenka, koji je preminuo od sepse posle komplikacija od preloma ruke.

Otac kaže da je u Institut za majku i dete, gde su lekari pokušavali da ga spasu, Radenko poslat u četvrtak uveče, samo sa snimcima preloma. Zbog toga su beogradski doktori zatražili da im se iz Opšte bolnice u Loznici donese sva dokumentacija.

– U Loznici su mi dali samo izveštaj lekara. Nikakvu otpusnu listu niti istoriju bolesti, jer je, kako su naglasili, moj sin direktno poslat za Beograd. Dr Dobrivoje Bojanić dolazio je u petak na Institut da, tobože, obiđe Radenka, pa sumnjam da je tada lično odneo ovu dokumentaciju – ogorčen je Milan.

Gips Foto: Profimedia
Kaže da u tim dramatičnim danima nije ni razmišljao o papirologiji. Ipak, kada je kao oštećeni, otišao da proveri da li je Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, konačno, dostavljen obdukcioni zapisnik, u obimnom predmetu ugledao je i istoriju bolesti, koja je – njemu bila nedostupna.

– Navodi se da je za mog Radenka “predložena hospitalizacija, što su roditelji odbili, uz to da će se “pridržavati saveta u kućnim uslovima” – ljut je Milan Nikodinović.

 

Komentari

komentara